leukste speelgoed uit mijn kindertijd
Als ik denk aan mijn kindertijd, dan voelt dit echt nog niet zo lang geleden. Tot ik aan een jongere collega vragen stel over flippo’s en scoubidou’s en ze me zo ontzettend raar aankijken. Wat is dat?? Of ik zie zo’n bereken plaatje op social media en bedenk me dat ik nu boven de 30 ben en het dus echt al wel weer 20 jaar geleden is dat ik op de basisschool zat! Hoe dan? De tijd vliegt en zo ook sommige herinneringen. Er zijn dingen die ik prima kan vergeten maar er zijn ook dingen die ik me maar al te graag herinner aan die goede oude en simpele jaren ’90.

Dit was ik laatst aan het vertellen aan de kinderen toen we een polly pocket exemplaar tegenkwamen! Helemaal terug van weggeweest. Maar het deed me denken aan vroeger! Dus ik besloot dit lijstje snel te noteren en met jullie te delen.
Het leukste speelgoed uit mijn kindertijd.

1. Flippo’s

Oh hoe ik me misselijk gegeten heb aan chips, op zoek naar die dingen! Jeeeeetje! Me scheel betaald aan chipszakken. Of mijn ouders? Wie het betaalde kan ik me dan niet meer herinneren, haha, alleen die felbegeerde zoektocht.

2. Walkman

De walkman, oh wat voelde ik me daarmee stoer zeg. Lekker de radio opnemen en dan vergeten aan welke kant je iets opgezet had. Oeps. Daarna kreeg ik een discman, ik weet nog goed dat het een zilveren was. Trots dat ik was! Maarrrrr, niet te hard meedansen op de muziek want dan slaat de cd over! Ook was hij net iets te groot voor in je broekzak om mee te nemen, maar ach, dat maakte toen echt niet uit.

3. Handstand

Iets wat me nu niet meer zo gemakkelijk afgaat, de handstand. Door het litteken op mijn pols van mijn operatie gaat dit namelijk niet meer zo makkelijk. Maar ik kan me herinneren dat ik vroeger lang kon blijven staan. De eerste ging, benen wat gespreid tegen de muur aan en dan volgde de volgende tot we niet meer konden. Een hele stapel aan vriendinnen tegen de muur aan. De grootste lol hadden we! Eigenlijk ook geen speelgoed natuurlijk, maar hej, rebelse ik wilde hem er toch graag tussen hebben.

4. Scoubidou

Armbandjes, sleutelhangers en gewoon leuke patroontjes die je verzamelde zonder reden. Ontzettend leuk was het! Volgens mij deed bij ons de hele klas mee hieraan. Ik kon hier helemaal in verdwalen en vond het fantastisch om weer een nieuw patroon te maken, wat achteraf gezien best veel leek op die oude, maar ach, we waren er toen heel erg blij mee. Ik denk dat dit van alles het leukste speelgoed uit mijn kindertijd is.

5. Furby

Als ik het me goed herinner kreeg ik deze met de feestdagen! Dat stemmetje kan ik er nog precies bijhalen! Nu zien al die knuffels er levensecht uit, maar eerlijk gezegd had ik daar dus echt geen last van. Als ik nu een filmpje erover opzoek dan denk ik, ohhhh wat nep! Toen zag ik dat niet en genoot ik vooral van het wonder dat hij reageerde via sensoren, WOOWWWW da’s echt cool.

6. Polly Pocket

Die kleine huisjes met een popje erin en een hele kamer. Ontzettend leuk. Ik zag laatst ergens voorbij komen dat ze er weer zijn. Zal ik er één kopen om te kijken of het nog net zo leuk is? Ik ben benieuwd of het oude herinneringen naar boven haalt. Wat denk jij?

leukste speelgoed uit mijn kindertijd

7. Knikkeren

Overal was er wel een knikkerpot te vinden, op school of in de straat, wij hadden hem hoor! Later kreeg je nog zon draagbaar potje zag ik, maar deze hebben wij nooit gehad. Wat ik wel had was knikkers, eindeloos veel! Ik had bonken in allerlei verschillende kleuren en probeerde er zoveel mogelijk te winnen. Ook knikkers zijn er tegenwoordig nog, maar ik zie de kinderen niet zoals in mijn tijd op straat liggen om de perfecte hoek te vinden om die ene erin te schieten!

8. Tamagotchi

Die ging dus echt overal mee naar toe he. Eten geven, verzorgen, laten slapen, oh wat was ik goed voor dat beestje. Tot er dan weer iets gebeurde en hij het niet overleefde. Dan moest ik weer opnieuw beginnen. Wat een drama was dat! Was je net zo lekker bezig, moest je weer opnieuw. Maar toch startte je dan elke keer weer gewoon opnieuw.

9. Trapveer

Slinky heette het geloof ik? Dat regenboog ding wat je uit kunt klappen als een accordeon. Een stukje bovenaan de trap en dan de rest naar beneden kiepen. Zo “liep de springveer naar beneden! Prachtig om te zien, al die kleurtjes en hij deed het eigenlijk best wel goed.

Waarschijnlijk zijn er toch nog een hoop dingen die ik nu alsnog vergeet op te schrijven in deze lijst met leukste speelgoed uit mijn kindertijd. Ik ben heel benieuwd of jij iets van deze lijst herkent. Natuurlijk hoor ik alle aanvullingen ook heel graag!