Een tijdje terug was het eindelijk zover, we mochten weer. De zwembaden mochten weer open en zo ook het zwembad op ons vakantiepark. We waren druk bezig met onze verhuizing, dingen regelen, inpakken en natuurlijk schoten de leuke dingen er even bij in de laatste tijd. Maar zodra we een tijdslot mochten reserveren was ik er als de kippen bij! Aangezien de kindjes hier echte waterratten zijn, wist ik dat ze ervan zouden gaan genieten. Maar de jongste draagt nog luiers en de zwemluiers die hij de laatste keer met zwemmen aan had, die paste hij al lang niet meer! Lekker duurzaam plonzen met Lillydoo, hoe vonden wij dit?

 

Lillydoo

Wat een bofkonten, van Lillydoo kregen wij zwemluiers opgestuurd. Het merk zelf kende ik nog niet, maar ik kon niet wachten om de luiers uit te proberen. Lillydoo heeft een duidelijke missie, namelijk een duurzame toekomst voor onze kinderen. Dit willen ze bereiken door in 2022 een klimaatneutraal bedrijf te zijn en de wereld op deze manier groener maken. Ze begonnen het bedrijf met biologisch afbreekbare babydoekjes en produceren hun luiers onder milieuvriendelijke omstandigheden. Eind vorig jaar hebben ze zelfs een plasticneutrale luier op de markt gebracht, de Lillydoo Green. Luiers zonder meuk en troep en een papieren verpakking, ideaal! Zelfs vegan & cruelty free en een minimaal risico op allergie.

Onze ervaring

Dat de luiers goed voor het milieu zijn dat is natuurlijk top, maar hoe zijn ze voor je kindje? De zwemluiers zijn lekker zacht, voelen niet stug aan en hebben een super leuk printje. Want ja, het oog wil ook wat toch? Na het doorgeven van zijn gewicht kregen we de maat L toegestuurd. Iets wat mij erg groot leek, maar ze hebben er genoeg ervaring mee dus we proberen het gewoon. Met onze zwemkleding, handdoeken en lekker drinken mee gingen we op pad. Tijdens het zwemmen zakte de zwemluier totaal niet af, hij had geen rode strepen dat hij te strak zat, dus prima fit en heerlijk comfortabel. Harvey is lekker wild in het water, veel springen, glijden en lekker gek doen, dus dit viel me echt alles mee!

Lekker duurzaam plonzen met Lillydoo

Capaciteit

Bij het uittrekken van de zwemluier kwam er best veel uit. Ook al bevatten de luiers geen fijne absorberende parels, omdat deze het water opnemen en daardoor zwaarder worden. Iets wat je dus eigenlijk ook niet wil. Nu is de luier licht en kunnen ze lekker vrij bewegen zonder zo’n hangende zak achter zich aan te moeten trekken. Ook het rennen naar de glijbaan ging zo meer dan prima kan ik je vertellen. 😊 Het absorptievermogen is in ieder geval meer dan voldoende vind ik! Geen ongelukjes in het water, dus hoe het daarmee zit kan ik helaas niet vertellen.

Zoals Lillydoo zelf zegt: “Bewust anders , zonder compromis.” Helemaal top! Deze zwemluiers zal ik dus zeker zelf nog een keer aanschaffen. Lekker duurzaam plonzen met Lillydoo, wij zijn voor!

Zijn jullie al bekend met het merk Lillydoo?