Als moeder van 3 kinderen kan ik je oprecht vertellen dat ik wel honderden pakjes met billendoekjes erdoorheen heb gejaagd de afgelopen 7 jaar. Zeker als je de momenten meetelt waarop Joachim luiers verschoont, want die man jaagt er wel een half pakje per poepluier doorheen kan ik je vertellen. Nog steeds zijn we dagelijks met doekjes in de weer. Niet alleen handig voor de billen namelijk, maar ook voor de handjes en de mondjes als het nodig is. En soms, ook wel eens gewoon snel voor over de tafel! Maar zijn de Huggies Pure Extra Care eigenlijk wel zo handig als dat ze lijken? Lees snel verder..

Doorkomende tandjes

Met name in de periode dat de tandjes doorkomen is het verschonen hier altijd een drama. Van die zure ontlasting die er altijd weer voor zorgt dat ze billetjes het zwaar te verduren hebben. Pijnlijk die luieruitslag en soms goed te voorkomen door snel handelen en het gebruik van de juiste billendoekjes. Dan is het wel zo fijn als de billendoekjes goed vochtig zijn, zodat je niet hoeft te boenen om alles weg te krijgen, maar gewoon lekker snel de boel weer fris hebt en de huid zo min mogelijk last ervaart ervan.

Huggies Pure Extra Care

Duurzaamheid

Wat we de laatste tijd ook erg belangrijk vinden is duurzaamheid. Er zijn zoveel betere opties voor het milieu, dat het echt de moeite waard is om hier een goede keuze in te maken. Want zeg nu zelf, we willen toch wel dat onze kinderen ook van deze mooie natuur kunnen blijven genieten? Veel babydoekjes bevatten namelijk allerlei rotzooi, ja het ruikt lekker maar of je nu al die extra stofjes persé op de huid zou willen smeren van je mini me? Liever niet toch..

Huggies Pure Extra Care

Het testen van de babydoekjes van Huggies kwam dan ook op het juiste moment. Bij Harvey komen tandjes door en de hoeveelheid poepluiers lijkt per dag toe te nemen. Goede doekjes zijn dus een must! Maar als ze ook nog eens goed voor de huid en het milieu zijn, dan is het helemaal geweldig natuurlijk. Deze babydoekjes bevatten namelijk tot 50% minder plastic dan andere grote merken; hiermee verminderen gebruikers hun plasticvoetafdruk. Dit staat gelijk aan maar liefst 55 plastic flessen, van 500ml, per jaar! De Huggies Pure Extra Care babydoekjes zijn vrij van parabenen, alcohol, fenoxyethanol en parfum. Ze bestaan voor 99% uit water en zijn stevig. Je kunt er dus gemakkelijk de billetjes van je kindje mee reinigen, zonder dat het irritatie oplevert bij de billetjes.

Huggies Pure Extra Care

Tiniest Footprint Missie

Als wereldwijde nummer 1 in babydoekjes maakt Huggies grote impact met haar nieuwe missie. Namelijk de Tiniest Footprint Missie. Met de keuze voor Huggies babydoekjes verklein je namelijk je ecologische voetstap. Door de voetstappen van je kindje toe te voegen aan de walk of fame laat je zien dat ook jij wil bijdragen aan deze missie. Als dank krijg je een mooie voetprint van je kindje op aquarelpapier toegestuurd, hoe gaaf is dat.

Weetjes

  • Wist je dat vanaf 2021 de verpakkingen van Huggies babydoekjes volledig recyclebaar zijn?!
  • Wist je dat binnen 5 jaar de babydoekjes volledig plasticvrij zijn?!

Ons avontuur in het duurzaam leven is pas net begonnen. Inmiddels hebben we al wel een aantal stappen gezet hierin. Zoals het serieus letten op voedselverspilling. Maar ook met babyflessen hebben wij het afgelopen jaar een keuze gemaakt die meer duurzaam is dan de fles die we voorheen gebruikte.

Let jij op duurzaamheid bij het gebruik en de aanschaf van producten?