het helpende bord van hak
Het Helpende bord van HAK is speciaal ontworpen om kinderen te helpen om meer groente te eten. HAK, je kent ze vast wel van de potten groente en appelmoes. Hier staan de kasten er vol mee. Maar of de kinderen die groentes nu echt altijd goed eten? Dat dan weer niet altijd.

Gezond eetpatroon

Met dit bord leg je de basis voor een gezond eetpatroon zeggen de experts, maar hoe doen ze dit dan? Ik mocht dit bord testen met mijn oudste 2 kinderen. Waarvan er 1 namelijk altijd aangeeft dat het atijd teveel is op zijn bord, halverwege heeft hij soms geen zin meer en is het een hele uitdaging om dat bord toch nog leeg te krijgen. Wat wij ervan vonden? Ik vertel je er alles over. Aan het eind heb ik ook nog een leuke verrassing voor je!

Meer groentes eten

Voornamelijk in de leeftijd 4 t/m 8 jaar schijnen kinderen veel te weinig groente te eten. Wat jammer is, want juist deze leeftijd is erg belangrijk, je leert hier de basis van een gezonde levensstijl. 100-150 gram groente per dag is de richtlijn. Dus je wil juist dat die extra groenten niet op dat bord blijven liggen maar echt opgegeten worden. De grote vraag, hoe maak je dit aantrekkelijk? Bij HAK hebben ze hier wat op bedacht, namelijk Het Helpende bord.

Intelligent bord

Wat mij direct opviel toen ik dit bord binnen kreeg is dat hij niet van plastic is, het is een zwaar grotenmensen bord zoals mijn kinderen het noemen. Wit en er zit een kuiltje in. Het Helpende bord van HAK is gebaseerd op 5 wetenschappelijke uitgangspunten:

Spiegelen: Kinderen willen vaak hebben wat volwassenen hebben.

Meer: Er ligt evenveel groente op het bord, maar door het kuiltje valt dit niet op.

Delboeuf illusie: Doordat het bord groter is dan een kinderbord lijkt de portie kleiner, de hersenen worden voor de gek gehouden. Daarnaast is het fijn dat alle maaltijdcomponenten makkelijk uit elkaar gehouden kunnen worden, daar is de ruimte voor.

Weg van de minste weerstand: Wat het dichtste bij ligt eet het makkelijkste. Dit is dan ook de reden dat het kuiltje bij je buik moet zitten.

Smakelijk door kleur: Het bord is wit, andere kleuren vallen dus ontzettend goed op!

Verspreiden

Waarom zou je alleen tijdens de avondmaaltijd groente aanbieden? Een komkommertje of stuk paprika bij de boterham is namelijk net zo lekker, of een bordje groente met een lekkere dip erbij als ze uit school komen. Hier hebben we regelmatig een snackbordje op tafel staan met allerlei lekkers, waar natuurijk ook regelmatig groente op te vinden zijn. Wat ze overdag al op hebben is natuurlijk mooi meegenomen mocht het in de avond even minder gaan.

het helpende bord van HAK
Onze ervaring

Het begon eerlijk gezegd met een grote ruzie, wie mocht het bord als eerste.. Inmiddels hebben ze beide al uitgebreid getest en hebben ze het bord goedgekeurd. Wanneer ik de groente in het kuiltje giet geven ze beide al aan dat dat echt niet hetzelfde is als op een gewoon plastic kinderbord. De groente gaat dan een stuk beter, aangezien het in hun ogen duidelijk minder is. Echt heel bijzonder hoe het brein werkt. Ook al schep ik het voor hun neus op in beide borden, nog is het voor hun echt absoluut niet hetzelfde. Waar vooral Bentley altijd aangeeft dat het veel te veel is die groente, is dat nu dus niet meer het geval. Het is prima zo en hij eet het veel makkelijker op. Bizar gewoon. We zijn dus helemaal happy met het bord en rouleren het hier onderling. Met name tijdens maaltijden waarvan ik weet dat het niet al te soepel zal verlopen, zet ik deze in.

Winactie

Wat ik nu super tof vind. Ik mag 2 exemplaren van dit te gekke Helpende bord weggeven! Denk jij dat dit nu echt iets voor jullie is? Laat het me dan weten via het bericht onder mijn socials waar ik de winactie aankondig of hieronder het bericht. Zaterdag 17 juli zal ik de winnaar bekend maken. Enige voorwaarde is dat je mij volgt op social media. Vind ik wel zo gezellig om het aan iemand weg te geven die mij ook echt volgt. 😊