Gisteren had ik weer zo’n dag, eigenlijk heb ik die standaard op maandag. Zo’n dag waarop ik eigenlijk overdag geen zin heb om iets voor te bereiden voor het avondeten. Waarom? Omdat ik mijn vrije momenten wil steken in het huishouden of een snelle work-out tijdens Harvey z’n dutjes. Een goed begin van de week zo zullen we maar zeggen.

Dus overdag gebeurd er niet veel, maar in de avond heb ik dan ook echt geen tijd om iets uitgebreids te koken.
Voor zwemles gaan we namelijk om 16.45 weg. Voor die tijd is het echt te vroeg om te eten en als we thuiskomen is het vaak al half 7. Aangezien bedtijd hier om 19.00 is houden we niet heel veel tijd over..  Maar ja, met 3 kinderen moet je natuurlijk wel iets op tafel zetten wat vult. Want je hebt geen zin in een gebroken nacht omdat ze wakker worden van de honger.. Dus, waar kies je dan voor?
Welke maaltijden zijn lekker snel EN simpel op tafel te zetten EN smaken goed?
Ik zet mijn ideetjes even voor je op een rijtje!

1. Meal Preppings in de vriezer

Wat wij wel eens doen is extra koken zodat we een deel kunnen invriezen voor zo’n dag als deze. Dit gaat super simpel met gerechten als nasi/ bami of pasta’s. Ideaal! Je koopt er handige bakjes of zakjes voor die je makkelijk kunt stapelen in je vriezer en haalt ze uit op de dag waarop je ze nodig hebt. Even opwarmen in de magnetron en klaar is je maaltijd. Super fijn! Zo investeer je op de dagen waarop je wat extra tijd hebt, voor dagen met minder tijd.


2. Meal Preppings in de koelkast

Soms probeer ik toch wel het eten al deels klaar te zetten. Bijv. door de groenten al te snijden en de rijst of pasta al te koken. Zo ben je enorm snel klaar als je daadwerkelijk thuis bent en staat je eten alsnog binnen 10 minuten op tafel.
Zo zijn taco’s altijd een goed idee. Het gehaktmengsel kun je al maken van te voren, die hoef je dan alleen nog maar op te warmen. De voorgesneden groentes kunnen ook zo op tafel en hopla, een gezonde maaltijd binnen no time op tafel. Ook pasta’s zijn snel op tafel te zetten en makkelijk voor te bereiden. Maak het jezelf niet te moeilijk en probeer de werkzaamheden te verspreiden over de dag.

Mochten we nu echt helemaal geen tijd hebben gehad om iets voor te bereiden, dan wend ik me tot de volgende opties:

3. Kant en klaar

Kant en klare maaltijden zijn altijd handig om in huis te halen als je weet dat er drukke dagen tussen zitten deze week. Vaak zijn ze ook wel even houdbaar, dus je kunt ze best op voorraad hebben. Ik snij er dan nog snel wat komkommer en paprika bij, dit eten ze erg goed, zo hebben ze weer wat extra groentes binnen.
Zo zijn wij fan van de bami van de Albert Heijn. Even opbakken met wat extra groentes, wat ketjap erdoor en hmmm heerlijk!

4. Soep

Zoals jullie in mijn soep recept hebben gelezen kan ik sinds een tijd weer thuiskomen met soep, dus dat doe ik dan ook graag. Maar als ik geen tijd heb om soep zelf te maken pak ik net zo makkelijk een blik soep. Lekker veel groenten erin, ideaal! In de airfryer bak ik er een stokbroodje bij en binnen 5 minuten staat deze maaltijd dan op tafel. Lekker easy maar ook heerlijk! Maak het af met wat toppings en smeersels voor op brood en het ziet er onwijs lekker uit.
*liefst wel volkoren stokbrood, want dat vult een stuk beter en is gezonder.


5. Kliekjesdag

Als wij veel over hebben van het avondeten vries ik dat vaak in. Voor mezelf om mee te nemen voor een avonddienst, of voor een dag waarop ik geen zin of tijd heb om te koken. Ze komen altijd wel van pas!
Op kliekjesdag pluk ik gewoon wat restjes uit de vriezer en eten we soms allemaal iets anders.
Helemaal niet erg, juist leuk! Iedereen kan dan zelf kiezen wat ze willen eten, soms maken we er een gezellige combi van. Alles mag!
(oke bijna alles)

6. Brood

Wat ook snel klaar is zijn gewone boterhammen. Een boterham met vleeswaren of kaas, met een knakworstje of een lekkere tosti.
Zeker op dagen waarop de kinderen moe zijn en ik weet dat ze toch niet heel veel zullen eten, is dit echt een uitkomst. De kinderen vinden het lekker en het is onwijs makkelijk op tafel te zetten natuurlijk.

Maak het jezelf niet te moeilijk en kies soms gewoon even voor de simpele oplossing. Je hoeft niet elke dag een keukenprinses te zijn toch.
Wat zijn jouw snelle oplossingen voor het avondeten? Ik ben benieuwd of je de mijne herkent en of jij nog nieuwe ideeën hebt. Laat je het me weten?