Na maandenlang uitstellen vierden we dan eindelijk het kinderfeestje van Bentley. Dat hij in mei jarig was vergat hij dan ook totaal want hij is al 2 weken aan het aftellen geweest naar deze dag. Elke avond de nachtjes tellen, alles op televisie en in de speelgoedboeken benoemen wat je hoopt te krijgen, opnoemen wie er allemaal komen en wat je allemaal gaat doen die dag. Je kunt je voorstellen dat we allemaal blij waren dat DE dag was aangebroken. Maarja, een kinderfeestje met Corona maatregelen, is dat nu wel echt leuk?

Wat gaan we dan doen?

Ik denk dat ik op vakantie in februari voor het eerst aan Bentley vroeg wat hij wilde doen met zijn feestje. Dat was natuurlijk veel te vroeg maar het kwam nu eenmaal ter sprake. Elke keer als we het erover hadden kwam er een compleet andere invulling tevoorschijn. Voor zijn feestje hadden we dan ook een boeking gedaan bij het pannenkoekenrestaurant in de buurt met een entertainment programma erbij. Maar helaas kon dat feestje niet doorgaan. Ook boekte ik later de gymzaal maar Bentley kwam toch met iets anders, midgetgolf! Hij had een fotoalbum gekeken van een jaar geleden waar we op vakantie midgetgolf speelden, dit vond hij toen zo leuk. Dus aan mij de taak om op zoek te gaan naar een leuke baan in de buurt en ik kwam uit op een piraten midgetgolf baan. IDEAAL!

Akkermans Leisure & Golf

Na al het zoeken kwam ik dus uit bij Akkermans. Vlakbij en allerlei goede recensies waren er te vinden, dat doet het altijd goed natuurlijk! Maar ik was er zelf nog nooit eerder geweest, dus best spannend om dan meteen een feestje daar te plannen. Maar we deden het maar gewoon! Helaas werd vorige week bekend gemaakt dat de horeca dicht moet, ik had natuurlijk al snel door dat dit ook hier het geval zou zijn. Maar bij een kinderfeestje hoort wat lekkers, toch? Gelukkig kon er wel afgehaald worden en dan buiten opgegeten worden. Zolang het weer meezat leek alles goed te gaan.

Meer maatregelen

Omdat ik niet wist hoe iedereen hierin stond besloten we op de uitnodiging de vraag te zetten of de kindjes thuisgebracht moesten worden of dat ze opgehaald werden. Zo konden alle ouders hier zelf de keuze in maken. Je merkt toch dat iedereen nu voorzichtiger is en we wilden hier graag in mee denken. Ook een buiten activiteit voelde wat fijner.
Binnen de locatie moesten de volwassenen een mondkapje op, de kindjes gelukkig niet. Maar ook hier konden we rekening mee houden, want tsja dit is tegenwoordig overal zo. Dus al met al zag het er goed uit en prima te doen. Als het weer dan ook mee zou zitten, zou het helemaal prima zijn.

Regen, regen, regen

Tot ik op de buienradar app keek en alleen maar regen zag voor woensdag. Oh no, wat nu? Gelukkig kwamen ze al snel met een alternatief voor binnen. Maar dat is natuurlijk niet midget golf wat hij zo graag wilde! En dan zouden we de hele tijd met mondkapjes moeten lopen..
Ik besloot het maar af te wachten, je weet het met Nederlands weer natuurlijk nooit. Woensdagochtend werden we wakker door het getik op de ramen, de hele ochtend stortte het. Dit beloofde niet veel goeds. Tot een klein uurtje van te voren ineens de zon doorbrak. YESSS!! De dag was gered.
Bentley z’n gezichtje straalde dan ook enorm toen hij zijn vriendjes en vriendinnetjes zag en wist at we konden spelen. Wat een bofkont!

Midgetgolf it is!

Na het uitpakken van de cadeautjes mochten ze allemaal hun spulletjes uitzoeken voor de midgetgolf en was het eindelijk tijd om de baan op te gaan. In een rijtje achter elkaar liepen ze netjes naar de baan toe. Correctie, dat dacht je misschien. In werkelijkheid renden ze al vrolijk schreeuwend naar elkaar richting de baan en kostte het enige moeite om er een uitleg tussen te krijgen. Maar ach, we hadden de tijd en ze hadden er zin in. Midgetgolf bij Akkermans is dan ook echt fantastisch leuk geregeld!

Geslaagd

Na een drukke middag kijken we terug op een fantastisch feestje! En zolang hij geniet, de andere kindjes blij zijn, is het het allemaal waard. Zo fijn dat dit allemaal door kon gaan, dat de zon scheen, dat alle kindjes konden komen. Zeker in deze tijden moeten we gewoon blij zijn met wat we hebben.. En deze dag, dat pakt niemand hem meer af 😊 Hij viel dan ook erg snel in slaap, was helemaal uitgeput van alle prikkels en gezellige drukte van de dag.