Toen ik de kindjes uit school haalde kwam er ter sprake dat er vanaf volgende week bij ons weer getrakteerd mag worden op school.
Aangezien Bentley 21 mei jarig was en toen nog niet naar school ging, is het nog niet in de klas gevierd.
Wel hebben ze het op een andere manier gevierd, dit kun je hier lezen. Dus een feestje op school, dat wil hij nog wel heel erg graag.

Voorverpakte traktaties

Een voorwaarde is dat de traktatie wel voorverpakt moet zijn, dus geen etenswaar waar je zelf iets mee gedaan hebt, zoals cupcakes bakken of fruitspiesjes in elkaar zetten. Helemaal prima! Doen we volgend jaar weer lekker creatief, mogen we nu een keertje simpel doen.
Ook geen straf eigenlijk.

Wat mag er wel?

Je komt al snel uit op alles in uitdeelverpakkingen, lekker simpel en per portie verpakt. Je hoeft met je handen nergens aan de inhoud te zitten, ideaal.

– Uitdeelzakjes snoep, koek en chips.
– Chocolade reepjes
– Rozijntjes
– Lolly’s
– Ijsjes
– Bananen/ Mandarijnen
– Ontbijtkoekjes
– Knijpfruit

Of niet eetbare opties:
– Bellenblaas
– Uitdeelboekjes
– Stoepkrijt
– Stickerboekje

Dit alles kun je dan nog wel creatief verpakken of met een eigen label eromheen.
Maar dan ben je toch weer veel aan het aanraken en doen, ik weet niet of ik dat nou een heel goed idee vind eigenlijk?
Lastig dit hoor.. Er zijn wel ontzettend leuke printables te vinden natuurlijk, die het toch weer een persoonlijke touch geven.

Wat gaan we doen?

Lastig, lastig, maar ik denk dat het ijsjes zullen worden. Ijsjes gaan er meestal bij iedereen wel goed in en is met deze warme temperaturen wel een ideale oplossing! Je koopt ze in een doos en raakt de ijsjes zelf niet aan, dus dit voelt nu wel ontzettend veilig. De juf kan dit samen met Bentley gewoon uitdelen. Daarbij is hij zelf enorm dol op ijsjes, dus die maak ik er heel erg blij mee. Iets met een win/win situatie.

Welke ijsjes?

Ja dat is dan natuurlijk de volgende vraag.. Welke ijsjes ga je uitdelen? Er zijn zoveel verschillende ijsjes. Nemen we daarom juist verschillende verpakkingen, dat ze meer keus hebben, of gok je op 2 soorten waardoor je in ieder geval 1 alternatief hebt voor kindjes die dat ene ijsje net niet lusten..
In de klas zitten 30 kindjes, dus we kunnen denk ik wel gaan voor een aantal verschillende smaken. Maar welke?
Zo is Bentley dol op de regenboogijsjes van de jumbo, split ijsjes, chocosticks, raketjes, perenijsjes en knettersticks. Echt, heb ik al gezegd dat hij dol is op ijs? Als ik hem laat kiezen ben ik denk ik wel een week verder. Maar, ik ga het toch proberen! Want het is zijn verjaardag en zijn traktatie. Dus ik ben enorm benieuwd naar zijn keuze! Ik laat het jullie natuurlijk weten wat het geworden is.

Vastleggen van het moment

Normaal gesproken mag je als ouder mee naar school om mee te feesten en te kijken hoe dat moment verloopt in de klas. Echt genieten hoe ze zich dan op en top jarig voelen.
Gelukkig heeft Bentley een enorm lieve juf, die dit moment vast wel voor mij wil vastleggen en mij wat foto’s toestuurt. Dan zijn we er toch nog een beetje bij.  Want zo’n eerste keer trakteren op school is toch ook wel weer een dingetje, zo’n mijlpaal die eigenlijk gewoon meegemaakt wil hebben.
Maar het is nu eenmaal zo en ik ben blij dat hij dit toch nog kan meemaken. Dat zijn verjaardag nog in de klas gevierd word en hij ook zijn momentje op school dus nog gewoon heeft, net zoals zijn zus. Want dat feestje van zijn zus, dat weet hij nog zo goed te vertellen! Daar kijkt hij al een jaar naar uit, dus dat doen we gewoon, alleen dan anders. 😊

Hebben jullie ook kindjes die in deze periode jarig zijn geweest? Hebben jullie iets gedaan aan traktatie of een kinderfeestje?
Ik ben benieuwd naar de rest van de traktaties, zullen ze allemaal kiezen voor ijsjes?
Dan word het wel een ijsfeestje de laatste weken! Hihihi..