Normaal gesproken word je deze periode overspoeld met leuke activiteiten buiten de deur voor kinderen. Zo gaan wij elk jaar naar de intocht, is er een pieten middag waar de kindjes hun kunsten kunnen laten zien en een pieten diploma kunnen halen. Ook is er altijd wel een winterklaas bak workshop te vinden, zo hebben we chocolade letters versier en kruidnootjes gebakken. Maar dit jaar, dit jaar zullen we ons helaas moeten aanpassen. Met nog een week te gaan deel ik nog wat leuke Coronaproof Sinterklaas activiteiten tips.

Bakken

Voor degene die mij kennen, ik ben dol op bakken! Deze tijd van het jaar valt er ook zoveel lekkers te bakken, en ja ik kan dat over elke periode zeggen natuurlijk. Bakken blijft een feestje. Zeker met kinderen. Maar wat bak je nu? Kies voor een lekkere zelfgemaakte kruidnoten, of meng de kruidnoten door je cake beslag of kwarktaart mix. Heerlijk! Zeker Coronaproof Sinterklaas activiteiten, maar je kunt ze natuurlijk wel uitdelen in zakjes aan de buren bijvoorbeeld.

Sinterklaas beleg

Zelf een boterham kunnen we in thema brengen natuurlijk. Speculaas op brood is namelijk erg lekker en een broodje vol schuddebuikjes past ook helemaal in het thema, vind je ook niet?

Sinterklaas podcast

Hier zijn ze dol op de Sinterklaas podcast van het Sinterklaasjournaal. Ze luisteren de verhaaltjes in de auto als we onderweg zijn of gewoon thuis. De verhaaltjes zijn lekker kort, dus de aandacht is er makkelijk bij te houden. Ideaal!

Sinterklaasverhalen

Natuurlijk zijn er ook boeken vol geschreven met prachtige sinterklaasverhalen.
Voor de allerkleinsten is er het boekje van Bobbi – Bobbi viert Sinterklaas.
Maar ook het boekje van Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje is onwijs leuk. Zelfs de Zoete Zusjes hebben een eigen Sinterklaasboek. Keuze genoeg dus!

Ramen versieren

Wij plakken elk jaar de ramen vol met raamstickers. Ook dit jaar op ons camping huisje zijn ze te vinden hoor! Nu zie je ook overal de gluurpieten, een onwijs leuk initiatief!
Waar je ook je ramen mooi mee kunt versieren zijn raam stiften. Zoek een mooi plaatje op of ga freestylen en verzin zelf iets moois. Wedden dat het beloond word met wat lekkers in je schoen.

Sinterklaasfilm kijken

Een voordeel van de deur niet uitkunnen is dat niemand ziet dat jij er een pyjamadag van maakt. Plof met je kruidnootjes op de bank, pak er lekkere warme chocolademelk bij en zet een leuke sinterklaasfilm op.

Op Netflix alleen al zijn er 8 films te vinden, zo zijn hier de films (maar ook afleveringen) van de Club van Sinterklaas altijd een grote favoriet geweest. Ook de muziek van de Club van Sinterklaas draait hier al een tijdje overuren.

Pieten parcours

Elk jaar zette ik een parcours uit in huis en liet de kindjes hun eigen diploma halen. Dit jaar moesten we dit helaas overslaan omdat het huisje daar toch echt wel te klein voor is. Ook al heb je natuurlijk niet al teveel ruimte nodig, maar toch net iets meer dan de huiskamer in een chalet is wel wenselijk.

Ik liet ze allerlei spelletjes doen en verspreidde deze over de kamer. Zo lag er een puzzel in de ene hoek, een bouwwerk in de andere hoek, sinterklaas tekeningen en bijv. alle materialen om een pietenmuts te maken. Eerst moest dan de pietenmuts gemaakt worden. Met die muts op hun hoofd liepen ze over een touwtje heen om te kijken of ze konden balanceren. Eenmaal aan de andere kant van het touw lagen dan de tekeningen. Eens kijken hoe creatief de pieten waren. Zo werkten ze allerlei opdrachten af  en aan het einde gaf ik ze hun diploma. Zo simpel en perfect aan te passen op wat ze leuk vinden. Volgend jaar doen we dit dan ook zeker weer!

Spelletjes omdenken

Veel spelletjes zijn natuurlijk aan te passen naar een Sinterklaas thema, een snelle oplossing voor Coronaproof Sinterklaas activiteiten. Zo kun je kruidnoten bingo maken van een gewone bingo door alle fiches vervangen door kruidnoten en spelen maar. Ook zijn er speciale sinterklaas bingo kaarten te vinden online natuurlijk.

Mens erger je niet, met kruidnootjes om de pionnetjes te vervangen! Hoe leuk is dat. Je hebt de kruidnoten natuurlijk in allerlei smaken en kleuren.

4 op een rij. Plak op de steentjes pieten en sint stickers, of pakjes en paarden. Je kunt het zo leuk maken als je zelf wilt natuurlijk.

Voor alle spelletjes geld: Hopelijk kun je de kruidnoten weerstaan, want anders win je natuurlijk niet! 😊

Wat staat er bij jullie de komende week nog op de planning voor Sinterklaas? Hebben jullie nog leuke Coronaproof Sinterklaas activiteiten om te delen?