brandweerman sam diy

Brandweerman Sam is de held van de buuuuuuurt! Nou, dat was hij hier thuis zeker wel. Zo’n dag waarop ze niets willen maar eigenlijk toch wel iets. Gelukkig had ik hier een oplossing voor. Wij mogen namelijk van Totum een aantal knutselpakketjes uittesten en dit is de eerste die wij erbij gepakt hebben. Dit is de Brandweerman Sam DIY, namelijk de mosaic art ofwel gewoon lekker mozaieken..
Het sprak ons direct aan aangezien brandweerman Sam hier zeker een echte held is. Hij staat regelmatig op onze tv te shinen, dus de kinderen hadden er wel zin in om in dit thema te knutselen.

Inhoud

In het knutselpakket zit:
– 5 kartonnen kaarten met een afbeelding erop
– 6 vellen zelfklevende foam blokjes
– zelfklevende strass steentjes
– gebruiksaanwijzing

Mozaiek

Het knutsel pakket is mozaiek art. Een grote afbeelding die gemaakt word door kleinere gekleurde steentjes of in dit geval foam blokjes. In de afbeeldingen staan namelijk gekleurde vakjes. Deze vakjes matchen met de zelfklevende foam blokjes. Het is de bedoeling dat je de afbeeldingen compleet maakt door de juiste kleur blokjes op de afbeelding te plakken. Zo ontstaat er een 3d afbeeling.

Fijne motoriek

Deze activiteit is zeer goed voor de fijne motoriek. De foamblokjes zijn vrij klein, dus je moet goed opletten dat je het blokje niet ergens anders op laat plakken, want je krijgt het er dan weer moeilijk vanaf. Ideaal om die kleine handgreep te oefenen dus. Ook kleurherkenning natuurlijk, je moet immers het juiste kleurtje matchen anders klopt de afbeelding niet.

Zelfstandig knutselen

Op de doos staat geschikt vanaf 3+. Ik ben van mening dat als je laat zien wat de bedoeling is, ze de activiteit zeker wel zelfstandig kunnen uitvoeren. Je hoeft niet elk blokje eraf te halen voor ze, dit kunnen ze namelijk lekker zelf! Dus stimuleer dit ook zeker. Hou een oogje in het zeil, dat de foam blokjes heel blijven en natuurlijk op de juiste plek blijven zitten. Ze hebben geen lijm of schaar nodig, dus in principe kan er niets geks gebeuren. Al weet je dat met kindere natuurlijk nooit 🙂

Resultaat

Natuurlijk mogen de kunstwerken als ze klaar zijn weer even shinen op de kasten voor we ze een plekje geven in de uitpuilende knutselbak. Ik vind het namelijk wel erg leuk om nog eens naar te kijken. Er zit dan ook een standaardje bij wat je uit het karton kon vouwen. Deze gebruik je voor een soort pootje zodat het kunstwerk mag blijven staan.

Totum

Totum heeft eindeloze DIY setjes om lekker mee te knutselen. Heel veel herkenbare figuurtjes staan model voor de pakketjes. Er zijn verschillende pakketjes beschikbaar, zo is er naast dit setje van Brandweerman Sam ook een spraypen en een stickerpakket. Gelukkig weten de kindjes hier niet van en waren ze dol enthousiast met dit pakketje. Makkelijk te maken voor de kinderen en heel herkenbaaf vanaf de serie op televisie.

Winactie

Lijkt je dit nu leuk om te winnen? Dat snap ik! Daarom heb ik een fantastische winactie geregeld met deze Brandweerman Sam DIY. Ik mag namelijk van alles testsetjes een zelfde product weggeven. In dit geval dus de Mosaic Art van Brandweerman Sam.
Kijk snel op mijn social media hoe je dit pakketje kunt winnen. De winnaar zal ik bekend maken op maandag 8 maart!

Wil je nog meer knutseltips? Kijk dan voor een leuke activiteit met kartonnen dozen, zowel voor jongens als voor meisjes.