Wanneer je als tiener door de stad loopt en naar moeders kijkt die de gekste capriolen uithalen.. Serieus, waarom doen die moeders dat. Echt heel ranzig wat ze doen hoor, ik zou dat dus nooit van mijn leven doen. Maar tadaa nu ben ik moeder en guess what, ik doe het gewoon ook!
Waar ik het over heb? Ik heb het over mijn lijstje van 10 dingen die ik nooit zou doen als moeder:

 1. Kinderen voor Papa & Mama, uhhh kinderen natuurlijk..
  Naar je werk rijden en pas bij aankomst bedenken dat dat stomme kinderliedje nog gewoon opstaat.. Of misschien vind je het stiekem toch wel erg leuk en heb je heel de weg meegezongen. *no judging* haha. Dit gebeurt mij namelijk echt te vaak.
  Echt, ik heb een playlist voor mezelf hoor, maar die van de kinderen staan tocht wel iets te vaak aan. Gelukkig horen de mensen naast mij de muziek niet en zien ze mij alleen schaamteloos dansen in die auto.
 2. Snif snif.
  Waar ik eerst heeeel raar stond te kijken dat moeders die ik tegenkwam roken aan de broek van hun kind, ik bedoel kom op dat is toch echt ranzig? Maar nu ben ik dus al bijna 7 jaar ook zo’n moeder. OEPS! Ik beken, ik ben een snif moeder. Ik ruik aan de kont van mijn kind. Niet alleen thuis, maar ook in de winkel. Want eerlijk is eerlijk, waarom alles overhoop halen als het maar om vals alarm gaat, zonde van al dat gedoe toch?op deze afbeelding zie je een moeder, die nooit gedacht had dat ze deze dingen allemaal wel zou doen waarvan ze vroeger zei van niet
 3. Sneaky snoeper
  “Nee je mag nu echt geen koekje eten, mama is aan het koken, we gaan bijna eten!”
  “Koekjes eten voor het avondeten is zooo slecht voor je eetlust”
  Even goed opletten of ze echt weg zijn voor ik in het kastje duik om een koekje voor mezelf te pakken. Sorry schatjes, maar mama kon het echt niet laten. Het klonk erg lekker dat idee van een koekje, maar niet voor kindjes natuurlijk..
 4. Engels praten
  Hoewel dit nu steeds minder lukt omdat de oudste ook al een beetje engels kan, proberen we dit nog wel. Ofwel belangrijke dingen in het engels zeggen zodat de kindjes het niet verstaan. “Can they have a sleepover??” Zonder dat er 2 stuiterende kindjes naast mij staan die weten dat papa en mama overleggen over een logeerpartijtje tussen die 2 waar ze al de hele middag over aan het zeuren zijn.. Toch een stuk makkelijker zo. Voor zolang het duurt..
  Of wat denk je van “Can they have icecream” als de ijscoman weer eens aankondigt met de niet zo subtiele belletjes dat hij bijna voor de deur staat.
 5. Taxi chauffeur spelen tot de max. Je bent toch zeker niet heel de dag op pad zodat je kind ergens heen kan, ik weet nog dat ik dacht dat ik dit dus nooit zou gaan doen he. Boy was i wrong! Naast de dagelijkse schoolritjes, de trainingen voor sport, de wedstrijden, de speelafspraakjes en wat hebben we nog meer? Heeft mijn kind dringend een pen nodig, dan rij ik diezelfde dag nog naar de action om er 1 te halen. Liefst in 5 verschillende kleuren ook nog.. Natuurlijk rijden we weer een extra keer terug als ze er het liefst toch één met glitters had gewild, want tsja die hebben alle andere kindjes in de klas ook. Dit moet ik eigenlijk nog een keer navragen, want deze kaart speelt ze wel erg vaak de laatste tijd! Hahaha.. Ik voel nattigheid hier.
 6. Aangegeten eten opeten. Wat zag dat er vies uit als ik dat een ander zag doen. Gooi gewoon weg joh. Maar jup, ook dit doe ik gewoon. Ik vreet die halve boterham of appel gewoon op als ik hem in m’n hand geduwd krijg. Want ja, weggooien is ook zonde toch. We helpen het milieu zullen we maar zeggen..
 7. Knutselen met eten. Mega overdreven al die figuurtjes toch? Dan heb je echt tijd teveel. Maar raad eens wie er hier tegenwoordig met liefde diertjes aan het maken is van het fruit. Hahaha.. Oh wat erg. Ik vind het dus echt onwijs leuk om te doen ook nog eens. En ja, het kost veel te veel tijd..
  Ook de broodtrommels moeten er soms aan geloven. Ik ben dus echt zo’n freubelmoeder.
 8. Klappen om een drol. Serieus? Ja, ik meen het. Als mijn kindje weer eens netjes op het potje had gepoept of geplast stond ik als een enthousiaste pinguin te klappen in mijn handen.. Wat knap! Goed gedaan, met zo’n lekker zoetsappig stemmetje.
 9. Je me time nemen op de wc. Ja, echt het meest rustige plekje in huis is op de wc. Meestal dan. Want, ze weten je te vinden! Zit je net rustig, doet er weer een mega noodgeval op. Want ja, die kan natuurlijk alleen mama oplossen. Papa’s die hebben het volgens mij een stuk makkelijker hoor.. Of lijkt dit maar zo?
 10. Mijn kind heeft meer kleding. Hoe dan? Hoe krijg je het voor elkaar om zo’n uitpuilende stapel kinderkleding in die kast te krijgen, terwijl je weet dat ze er na een korte periode toch weer zijn uitgegroeid. Zonde toch? Nou eigenlijk niet, ofwel? Ja maar dat ene broekje of jurkje staat toch wel echt mega schattig. En ja ik weet dat hij al 4 vesten heeft, maar dit vest is echt anders en staat zooo leuk! Die moet gewoon mee.. Ik kan het niet laten! Snel de kast in en dicht, dan valt het minder op.. Toch?

Man, man wat heb ik me toch vergist in mezelf. Loedermoeder ten top toch gewoon? 10 dingen die ik nooit zou doen als moeder, maar nu toch doen. Hopelijk herkennen jullie wat puntjes en ben ik niet de enige ouder die dit doet. Show some support en laat je berichtje achter! Vind ik heel erg leuk. ♥

Naast deze grappige feitjes over het moederschap zijn er ook een heleboel onzekerheden die het met zich meebrengt. Zo herken ik me enorm in het lijstje onzekerheden van kersverse ouders, geschreven door Esther!