Kinderfeestjes zijn er in onwijs veel thema’s. Mijn dochter wil ontzettend graag een swingend minidisco kinderfeestje in glitterstijl. Natuurlijk kwam ze met dit briljante idee vlak nadat we haar kinderfeestje van vorig jaar gepland hadden. Deze vieren we vanwege uitstel eind deze maand. Dit kinderfeestje heeft ze dus nog te goed en dat geeft mij alle tijd om wat leuke ideetje uit te werken. Voor wie ook een swingend minidisco kinderfeestje gepland heeft staan, bij deze wat tips!

Versiering

Uit een stuk karton knip ik rondjes, deze pak ik weer in met aluminium folie en roze glitter folie. Zo lijken het net disco ballen. Wanneer de discolampen erop schijnen is het natuurlijk een extra tof feestje! Wat confetti ballonnen, een glittergordijn om doorheen te lopen, folieballonnen die haar naam spellen en veel glitter slingers. Je hebt er bijna een zonnebril voor nodig zo shiny is het!

Outfits

Natuurlijk word er tijdens het feestje minimaal 2x omgekleed, dus we zetten de verkleedkist ook vast klaar. Glitterjurkjes, prinsessenjurken, unicorn onesies, alles mag! Is het toch maar goed dat we zo’n grote carnaval verzameling hebben!

Make-up tafel

Blush, oogschaduw, lippenstift, lipgloss, nagellak, het blijft allemaal leuk! Een leuk tafeltje met een spiegeltje erop en ze kunnen lekker aan de slag. Dit vereist wat voorbereiding voor het feest begint, wel zo leuk om dit gezellig samen te doen met de hele club.

Edwin & Lotte van KidzDj Blijwin
Edwin & Lotte van KidzDj Blijwin

Muziek

Zonder muziek geen feest. We zetten de draadloze speaker aan en spelen de muzieklijst die dochterlief zelf heeft samengesteld. Al haar favoriete muziek bij elkaar, zodat de avond sfeervol verloopt. Wil je echt helemaal uitpakken, laat dan een dj komen zoals KidzDJ Blijwin, dan ben je 100% verzekerd van echt swingende muziek.

Fotobooth

Wanneer er geen foto’s zijn gemaakt is het geen goed feestje geweest natuurlijk, dus we pakken lekker uit. Een muur waarop we een leuke achtergrond opplakken, een tas vol met fotoprops en we gaan van stijlvolle foto’s naar gekke bekken en alles ertussen. Een leuke selfiestick of papa/mama die fotograaf speelt, het kan allebei! Een poloroid camera is natuurlijk helemaal fantastisch, dan kan de foto mee naar huis in een goodiebag.

Snacks

Elk feestje heeft ook een goede snacktafel, dus ook daar zullen we op letten. Leuke plastic champagne glazen voor de kinderen met een suikerrandje erom (randje eerst ronddraaien in een beetje ranja en daarna ronddraaien in een bakje suiker). Wat sjieke bubbelsap of echte kinderchampagne erin schenken, aftoppen met een glitter rietje en hoppa! Daar scoor je punten mee. Met chips, snoepjes, en zoutjes zit je waarschijnlijk al goed, maar ook lekkere bladerdeeghapjes/ suikerspin in een glaasje/ mini kwarktaartje/ bittergarnituur/gevulde wraps en groentes met dips zijn natuurlijk overheerlijk. Je kunt er alle kanten mee op.

Goodiebag

Als een echte BN’er verlaat je het feestje natuurlijk niet zonder goodiebag. Met een nagellakje/ lipglosje/ spiegeltje/ glitter haarklipjes en flesje glitterdouchegel zit je natuurlijk altijd goed!

Wellicht dat eind van het jaar weer een ander thema boven komt drijven, niets zo veranderlijk als een kind natuurlijk. Maar ik ben wel benieuwd of ik jou heb kunnen inspireren met deze tips voor een minidisco kinderfeestje!

Voor Bentley hadden we vorig jaar ook een ontzettend leuk avontuurlijk kinderfeestje, binnenkort ook maar eens iets voor hem verzinnen!