Hoewel de kindjes al en week vakantie achter de rug hebben, heb ik deze zelf nog niet. Wel ben ik me aan het voorbereiden op een leuke 3 weken samen straks. Maar hoe ik dit helemaal ga vormgeven, daar ben ik nog niet over uit. Ik deel onze vakantieplannen met je in deze blog.

Geen vakantie

Wel vakantiedagen, maar geen echte vakantie. Dat zal het dit jaar worden. We gaan niet naar een camping, hotel of welk verblijf dan ook. Vanwege het nieuwe huis is dat gewoon echt even niet handig. Daarnaast hebben we vanwege de verhuizingen ook wel genoeg campings en vakantiehuisjes gezien, dus heel erg is het nu ook weer niet moet ik eerlijk bekennen.

vakantieplannen

Dagjes uit

Gelukkig kunnen we wel gewoon gezellige dingen doen. Leuke daagjes uit. Elk jaar hebben wij, zoals ik vroeger als kind ook had, het vakantiepaspoort. Ik ben opgegroeid in Rotterdam, daar hebben ze deze. Mijn ouders wonen daar nog steeds en ze geven de kindjes deze elke zomer cadeau. Met de paspoortjes kun je allerlei leuke dingen doen zoals het bezoeken van musea, speeltuinen, zwembaden en nog veel meer. Een deel van de dingen zijn gratis, andere krijg je een korting op. Onwijs fijn, want ze verzamelen op deze manier stempels, bij elk uitje krijg je een stempeltje en bij 10 stempels kun je een kaatje voor Duinrell kopen voor maar 2,50.

De keuken in

De kindjes hier houden enorm van bakken, dus je zal niet verbaasd zijn wanneer ik je vertel dat dit als één van de eerste dingen naar voren kwam. Ik vroeg beide kindjes namelijk wat ze graag wilden doen in de vakantie. Cupcakes/ regenboog taart, ze kwamen beide naar voren. Ook het helpen met het avondeten vinden ze ontzettend leuk. Zeker nu we weer gebruik maken van hello fresh en ze de kaarten mogen lezen. Zo helpen ze mee, ook mogen ze groentes snijden en natuurlijk proeven.

Spelen

Natuurlijk gaan we een heleboel spelen. Achter ons nieuwe huis word een nieuwe speeltuin gebouwd welke al voor een deel opgeleverd is. Hier heb ik al een abonnement op afgesloten en zullen we dus ook veel te vinden zijn. Maar ook andere speeltuinen hebben ze al bezocht met de vakantiepaspoortjes bijvoorbeeld. Daarnaast zijn ze ook helemaal happy met hun nieuwe PlayStation spelletjes, dus ook daar is ruimte voor.

Enveloppen

Ik zag laatst een heel leuk idee om voor elke vakantiedag een envelopje te maken, waar iets op staat voor die dag. Die mogen de kindjes dan in de ochtend open maken. Natuurlijk hoeft het niet elke dag een uitjes te zijn, het kan ook een spelletje of een challenge zijn. Met dat idee zit ik nu te spelen, maar wat ga ik er dan allemaal opzetten? Zo wil ik naar het zwembad, maar ook een kleur challenge voor een dag, yes day lijkt me heel erg leuk, kinder boodschappenmenu met een budget, restaurant thuis, speurtocht rondom het huis, stedentripjes binnen Nederland en natuurlijk slapen in de tent in onze tuin bijv. Genoeg plannen, maar hoe plan je dit in van te voren, zonder het weerbericht. Jaja ik ben zo’n muts die daar dan allemaal over na gaat denken..

Dit zijn zo ongeveer onze vakantieplannen voor de zomer van 2021. Wat zijn jullie vakantieplannen? Zijn jullie al weggeweest, gaan jullie nog, of maken jullie er ook een feestje van thuis?