Squla kent waarschijnlijk elke ouder wel als zijn/haar kind op school zit. Veel scholen maken er zelf ook gebruik van. Hier hebben de kinderen thuis ook een abonnement, ontzettend fijn zeker nu ze thuis les krijgen van ons. Want dit is wel een uitkomst! Squla kent verschillende thema’s zoals; de wereld, rekenen, taal en engels. Maar sinds kort hebben ze iets nieuws toegevoegd; Squla Fit met Team NL. Voor de echte FitKids, of kinderen die gewoon zin hebben om lekker te bewegen.

Squla Fit met TeamNL

Waar vind je Squla Fit?

Je vind Squla Fit op de app, onder Squla Vandaag. Als je erop klikt zie je alle sport docenten van Squla. De Olympische topsporters die de kinderen meenemen in hun sport en hun trainingen zijn tot nu toe:
Yara – Shorttrack
Bo – Rolstoelbasketbal
Kim – Judo
Maria – Hockey
Jetze – Handbike
Kiran – Windsurfen
Sam – Hockey (keeper)
Casimir – Turnen
Niki – Roeien

Hockeyen met Maria, MAcy heeft dit filmpje al zo vaak gezien en meegedaan! Erg leuk dit.
Yara, ook met dit mooie weer kunnen we schaatsen!

Naast het geven van een hele leuke en laagdrempelige training stimuleren ze de kinderen ook om hun schoolwerk goed te blijven doen in hun video’s. Dus na de training gaan ze hier weer netjes terug aan hun schoolwerk. Ideaal!

Oefeningen

Elke doordeweekse dag is er een nieuwe sport aan de beurt. Bij elke sport horen weer andere oefeningen. De kinderen leren dus heel divers met hun lichaam om te gaan. Elk lichaamsdeel komt aan de beurt en de oefeningen zijn heel erg op de kinderen gericht.
Alle oefeningen die ze moeten doen kunnen ze uitvoeren met alledaagse spullen. Zo vroeg Macy van de week om een snijplank, zodat ze kon oefenen voor het slaan. Of een wc rol of lange stok, het liefst allebei! Fantastisch. Ze kijken er zo naar uit en staan vol enthousiasme mee te doen.

Sporten

Je kunt zelf gymlessen verzinnen, of je kunt ze op deze manier kennis laten maken met verschillende sporters. Olympische sporters, die draaien vast een beter programma in elkaar als dat ik zelf doe. Dus hier gaat lekker elke dag Squla Fit aan en hopla, daar gaan we weer! Hele andere oefeningen dan de dag ervoor, dus we doen niet alleen maar hetzelfde.

Wanneer wij Squla Fit doen verschilt enorm. De ene keer aan het begin van de dag, juist omdat ik dan merk dat we even erin moeten komen. Dus wat energieks is dan wel fijn. De andere keer doen we het juist even tussendoor, zodat we een break hebben van het leren. Kijk gewoon wat bij jullie past, het is de hele dag door bereikbaar via de app.


Leerzaam

Tijdens de lessen leer je veel over de sport, over het waarom je iets moet doen of juist niet. Alles word rustig uitgelegd, precies ook naar de doelgroep.
Na elke sport oefening staan er, zoals je gewend bent van squla, vragen voor je klaar. Ook kun je een speciale PR-kaart downloaden waar je elke dag een speciaal antwoord op moet schrijven. Deze kun je aan het einde van de week insturen naar Squla voor een winactie. Dus de kinderen hebben een extra motivatie op deze manier om goed mee te doen! Want wie wil er nu niet iets winnen?

Winactie met de PR kaart

Muntjes

Zoals je gewend bent bij Squla ontvang je hier ook muntjes. Met elke vraag en na elk filmpje ontvang je deze. Wat je hiermee kunt? Met deze muntjes kunnen ze in de Squla winkel, deze bevind zich in de app, producten kopen. Zo heb je er verschillende avatars voor je profiel, maar kun je er ook echte producten kopen.
Zo heeft Macy laatst een sporttas “gekocht” van haar muntjes en Bentley een ware spionnenpen. Ontzettend leuk, want dan zien ze direct hoe hard ze gewerkt hebben. We stellen samen een doel en ze werken er naar toe.
Bentley moest wel even leren dat hij niet zomaar zijn muntjes moest uitgeven aan verschillende avatars, zo heeft hij er nu een stuk of 30. Maar nu hij inziet dat hij er ook echte spullen mee kan verdienen, vind hij het nog leuker en bewaart de muntjes ook echt.

Heb jij Squla ook al geprobeerd? Kende je Squla Fit al? Vinden jullie kinderen het ook zo’n hit? Laat het me weten in de reacties 😊