Alweer de laatste vakantieweek van de meivakantie. En zoals ik vorige keer al vertelden hebben de kids een lijstje gemaakt van leuke dingen die ze wilden doen op “vakantie” in tuinezia, onze last minute staycation hebben we dus nog kunnen boeken. Geen optie voor all-inclusive dus we hebben zelf maar lekker in de keuken gestaan om er wat moois van te maken.
Deze week hebben we dus ook de laatste dingetjes van de lijst af moeten vinken. Of dat ons gelukt is? Lees maar snel mee!

Slapen in de tent

Dit stond heeeeel erg hoog op de lijst. Slapen in de tent. Het liefst buiten, maar dat vond ik nog wel iets te koud, dus het werd binnen. Iets wat we al eerder hadden gedaan en wat erg goed bevallen is.
We hebben een klein koepeltentje, voor 3 personen, die we in de woonkamer kunnen opzetten. Ontzettend gezellig! Dus na een avondje filmkijken en pizza eten met z’n allen, ben ik met Macy en Bentley de tent ingekropen en hebben we heerlijk gekampeerd. Heerlijk! Gelukkig deze keer wel een matras erin gelegd i.p.v. luchtbed, nu werd ik niet wakker van al dat gedraai 😊 *aanrader!* In de ochtend een simpele picknick op het kleedje ernaast, magisch! 2 hele blije kindjes.

Rondje buiten doen

Omdat we al zolang binnen zitten of in de tuin hebben we besloten deze week langzaam aan wat stapjes te zetten. Straks gaan de scholen weer open, sporten en zwemlessen beginnen weer, dus we moeten toch langzaam weer opbouwen qua sociaal contact en het buiten zijn. Klinkt nu echt net alsof we onder een steen hebben geleefd ofzo, maar het is toch wel weer even wennen moet ik zeggen. Waar de één goed afstand houdt heb je ook mensen die zich toch langs je proppen en nergens naar omkijken.
Maar deze week hebben we wel lekker een rondje buiten gedaan in de wijk. We waren vroeg wakker, mag ook wel eens, dus hopla aankleden en gaan. Tenminste dat dacht ik, maar Macy wilde op haar skates (had ik netjes klaargezet) maar wij moesten blijkbaar ook. Oeps daar had ik niet op gerekend, dus die dingen eerst maar zoeken. Halve zolder gezien maar hehe eindelijk! Toen ik beneden kwam een verdrietig mannetje die dus als enige geen skates had..
Gelukkig bleek de ronde skaten voor Macy toch iets teveel, waardoor we onderweg konden wisselen van skates. Want deze briljante mama had de schoenen meegenomen, jaja soms hebben we goede ideeën. Iedereen dus blij! Ook Harvey genoot enorm van de flinke wandeling.
Soms kan het zo simpel zijn. Van deze momenten met het hele gezin geniet ik echt enorm nu!

Uitwaaien op het strand

Ja als we dan toch genieten van de buitenlucht, kunnen we net zo goed doorzetten toch. Wat namelijk ook op de lijst stond was lekker naar het strand. Dus dat doen we dan natuurlijk. Eenmaal op de parkeerplaats keken we rond en bleek het enorm mee te vallen met de drukte, dus we hebben even lekker rondgelopen op het strand en langs het water. Heerlijk zeg, even uitwaaien, wind door je haren ogen dicht, gedachten op 0.
Dat moeten we vaker doen, ik heb het enorm gemist en de kinderen ook!
Maar omdat ik dus drukte verwacht had, had ik niks mee om te spelen. Dom, dom, dus volgende keer maar beter. Nu maar schelpen gezocht en verzameld. Ook altijd leuk. Volgende keer de tas met emmertjes en schepjes weer mee!

Proefjes

Proefjes? Jazeker smaakproefjes. We zijn bij restaurant Carstens te gast geweest voor een kinder kookworkshop en daar hebben ze een smaaktest gedaan. Ze raakten er toen niet over uitgepraat, dus dat wilde ze thuis ook wel eens proberen. Deze vakantie heb ik er dan eindelijk tijd voor gemaakt.

Ik mocht wat eten in verschillende bakjes doen en dan wat kleurtjes erbij mengen, zodat ze niet direct konden zien wat erin zat. Beetje kijken en daarna proeven. Nou, echt hilarisch!
Vooral Bentley kwam met de gekste dingen, erg creatief bedacht.
Ik ga er nog een blog over schrijven hoe we dit precies hebben aangepakt.
Leuk namelijk om te doen met de kinderen.

Prachtige bloemen!
En 10 repen Tony *de lekkerste!!*

Moederdag

En toen sloten we de week af met Moederdag. Een dag waar ik enorm van hou. Niet om cadeautjes, want die wil ik eigenlijk niet, maar de knutsels!! Die vind ik fantastisch. Hoe blij ze wel niet zijn met hun kunstige werkjes die ze dan weer tevoorschijn halen, ahh ik hou ervan hoor. Dagen van te voren vertellen waar ik absoluut NIET mag kijken, fluisteren tegen papa dat ze geheimpjes hebben. Knutselmomentjes waar mama niet bij hoeft te helpen.. Noem mij maar burgerlijk, maar echt ik smelt erbij.
Dit jaar kreeg ik mooie bloemen van de kids, heel fijn dat deze gewoon duurzaam meegaan. Ik kan ze niet verzuipen of laten uitdrogen, ideaal voor iemand die dus geen groene vingers heeft..
Ook hadden ze een heleboel briefjes geschreven met daarop alles wat ze leuk vinden aan mij! Over tranen van geluk gesproken, nou die hadden we genoeg hoor..

Weer een week waar we ondanks deze bizarre periode, toch wel enorm genoten hebben. Helaas niet alles van de lijst kunnen afvinken, namelijk naar een restaurantje gaan en naar Disneyland. Maar misschien dat we hier toch iets creatiever in moeten zijn, dus daar kom ik nog op terug binnenkort!

Een greep uit het buffet van afgelopen week, kan zo op de menukaart van Restaurant ToddleCake toch? Of het kookboek: Een greep uit de wereldkeuken van een kookgekke blogster. Hahaha.. Ach, het heeft gesmaakt hier gelukkig en dat scheelt!

Hoe was jullie laatste vakantieweek? Hebben jullie een beetje kunnen genieten samen?
Ik hoor het graag in de reacties!