Yess, vakantie!! Hoewel we deze vakantie compleet anders hadden verwacht, gaan we er toch ook wel van genieten. Leuke dingen in huis doen, even geen stress van huiswerk, geen wekkers zetten (op vrije dagen voor mama dan) en een wensenlijstje afwerken van de kids. Waarschijnlijk zal de 2e week het meest vakantie zijn, want de 1e week gaan we allebei nog wel aan het werk.

Koningsdag

Ideaal, de 1e vakantiedag begint met een feestdag! We hangen letterlijk de vlag uit en hoewel we nergens naar toe gaan kleedden we ons toch gewoon lekker oranje aan. De kinderen wilden graag spelletjes doen, dus dan doen we dat natuurlijk! Koekhappen, mutsjes knutselen, blikgooien en spijkerpoepen. Bentley blijkt een enorm talent te zijn in spijkerpoepen en verslaat iedereen. Trots dat hij is! Omdat het zulk mooi weer is zet ik de watertafel vol met water en vul de waterpistolen. Hoe bizar, elk jaar op deze dag regent het terwijl we overal naar toe gaan.. Nu dit jaar blijven we thuis en worden we beloond met dit prachtige weer. Het heeft wel iets!

Knutselen

Altijd als ik de kinderen vraag wat ze graag willen, dan staat ook knutselen op het lijstje. Dus ja, knutselen hebben we weer lekker veel gedaan. Dat kwam ook goed uit, want ik had nog wat knutselblogs nodig. Zij blij/ik blij en hopelijk ook jullie blij 😊
Zo hebben we schoenendozen gepimpt zoals jullie konden lezen en verschillende proefjes gedaan met keukenpapier. Hilarisch!
Ook knutselden we een eigen televisie en waren er hier hele bijzondere programma’s op te zien. Hahaha.. De kids hebben er enorm van genoten. Zo leuk om te zien, dit deden wij vroeger thuis ook al. De DohVinci kwam weer tevoorschijn en we waren urenlang zoet.

Buiten spelen vs Binnen spelen

Deze week werd het toch wat kouder en regende het af en toe. Dus we hebben ons naast het knutselen binnen ook vermaakt met spelletjes, lezen en filmpjes. Waarschijnlijk het standaard lijstje wat iedereen doet bij het slechte weer, maar het blijft toch ook wel genieten.

Eten en bewegen

Tsja ik zou gezond gaan eten, maar het is natuurlijk ook vakantie. Dus dan hoort er wel af en toe ook wat lekkers bij. We wisselden dan ook lekker af om de balans erin te houden.
Samen gezond koken en samen bakken, Love it!

Beweging heb ik op mijn werk genoeg en zodra ik dan ook nog wat meespeel met de kids heb ik voor m’n gevoel wel een complete work-out te pakken. Bij het verschonen van Harvey z’n luier heb ik dan mijn dagelijkse krachttraining weer te pakken (man man wat is dat een lekker draaikontje) Dus ik mag qua beweging niet klagen.

School

Gezien de vele berichten over andere landen waarbij na onderzoek toch duidelijk is dat kinderen weliswaar wel drager kunnen zijn en ook ziek kunnen worden, zoals wij vanaf het begin al dachten. Daarnaast het lastige rooster voor de kinderen. Hier gaan ze 2,5 uur per dag en 1,5 op de woensdag.. Heeft ons doen beslissen dat onze kinderen nog niet naar school zullen gaan na de vakantie. We kijken het eerst even aan. Het zal wel even lastig zijn, aangezien ze natuurlijk heel goed weten dat de scholen wel opengaan. Maar we willen de veiligheid en gezondheid toch nog even voorop zetten en kijken hoe het verloopt. Waarschijnlijk de 2 weken incubatietijd even aankijken en dan opnieuw de afweging maken. Natuurlijk hebben we dit wel ook in overleg met de directeur en de huisarts gedaan.. Voor ons geld nog even; “Better safe than sorry”.

Gaan jullie kinderen straks wel naar school of ook nog even niet? Ik ben heel benieuwd wat hierin ieder z’n afweging is. Kan me voorstellen dat ieder die in een andere situatie zit waarschijnlijk een andere keuze maakt. Maar ben wel erg benieuwd hoeveel kindjes er maandag straks echt in de school aanwezig zullen zijn. Zullen wij de enige zijn die afwezig zijn? ..