Terwijl ik die 5 typ denk ik jeetje, alweer 5 weken thuis, hoe houden we het met z’n allen vol? Geen school voor de kinderen, voor sommige geen werk, sociaal leven ontwricht uit angst voor een virus. Het leven beperkt zich vooral tot binnenshuis en de tuin. Wie had dat verwacht toen we tijdens de jaarwisseling onze goede voornemens opstelden en bedachten dat dit jaar, 2020, het jaar zou zijn!
Ik ben benieuwd hoe het jullie vergaat deze afgelopen weken en zal even delen hoe onze week gegaan is.

Het mooie weer

Wat boffen we toch enorm dat het weer nog steeds zo mee zit, want laten we wel wezen, met regen elke dag had het er toch anders uitgezien zo’n quarantaine. Nu kunnen we in principe elke dag naar buiten, kunnen de kinderen spelen, schijnt het zonnetje naar binnen en dat alleen al maakt het zoveel “makkelijker” heb ik het idee. Geen dikke jassen aan, maar gewoon lekker in vestjes of shirtjes naar buiten en zelfs ijsjes eten kan weer. Die laatste, die vliegen er dus echt doorheen hier. HEERLIJK!

Het spelbord bouwen van Pieter Konijn.

Spelletjes

Deze week ontvingen wij een pakketje met daarin het spel van Pieter Konijn. Ontzettend leuk! Het kwam op het perfecte moment, want we hadden wel weer behoefte aan een nieuw spelletje.
Maar wel een mysterie wie de geheimzinnige zender nu was, want dat stond er niet bij. Nu heb ik een hele lieve broer die wel eens van zulke grapjes uithaalt, dus ik kwam er al snel achter dat dit zijn idee was. De kinderen waren door het dolle heen want ja Pieter Konijn is wel ontzettend leuk natuurlijk! Het spel werd al direct uitgepakt en de hele middag hebben ze ermee gespeeld. Eerst mocht ik nog meedoen, maar toen ik na een potje even de was in de wasmachine had gegooid kwam ik terug en was het spel alweer begonnen. Heerlijk om te zien dat ze met z’n tweeën ook zoveel lol kunnen hebben.

Fruit eten

Elke dag eten we fruit, ja soms zit er een dag bij dat het erbij in schiet maar dat zal overal wel het geval zijn, hoop ik dan! De ene keer maak ik er spiesjes van, de andere keer een variatie bordje en soms gewoon een simpel bakje voor iedereen apart. Deze week bedacht ik me dat het alweer lang geleden was dat we een smoothie hadden gemaakt. Dus ik pakte wat fruit en blendde het bij elkaar, in de hoop dat het lekker genoeg was. Bentley vond het geweldig! “Suuuuper lekker mama” Maar hij was wel verdrietig dat hij nu niet had gezien hoe ik het gemaakt had. (al had ik het gewoon naast hem gemaakt, maar hij was zo druk aan het kleuren dat hij het niet gezien had haha)
De volgende dag stond hij dan al op met het idee dat hij zelf een smoothie wilde maken. Ik liet hem zelf fruit uit de koelkast kiezen, hij mocht het zelf (onder begeleiding)  snijden en daarna mixen. Hoppa! Dat was een leuke activiteit. Helemaal zelf gedaan en yess het was lekker!

Positief ontbijt a la Kiddiez

Schoolwerk vs Leuke dingen

Dit is de eerste week dat we het schoolwerk iets minder op de voorgrond hebben gezet. Waar we vorige week nog wat routine hadden word het me nu toch wel duidelijk dat er wat meer ruimte mag zijn voor extraatjes. Extra aandacht voor elkaar. Dus we knutselen wat meer, spelen tussendoor gezelschapsspelletjes, ze helpen in het huishouden of met koken omdat ze het leuk vinden.


Als ik vraag wat ze die dag willen doen dan probeer ik daar zoveel mogelijk in mee te kunnen gaan. Gelukkig hebben ze nu wel door dat dagjes weg helaas niet gaan, pretparken en dierentuinen of speeltuinen. Dus we houden het op dingen die we zoveel mogelijk thuis kunnen doen.
Zo wilde Bentley gamen met papa en wilde Macy iets leuks doen maar wist niet wat.. Daar wist ik wel raad mee!

Ja, ze missen hun vriendjes en de juffen enorm maar ze vinden het ook wel fijn om meer samen met het gezin te zijn en te doen.
Dat betekend niet dat ze geen schoolwerk hoeven doen, dat zeker wel. Macy vliegt nog steeds door de boekjes heen en ook Bentley doet nog wel wat opdrachten. Maar dat betekent wel dat er wat meer ruimte komt om ook van deze periode te genieten. Aangezien we beide nog werken is het toch wel een klus om alles rond te krijgen zo, dus we maken er gewoon het beste van.

Als wij zelf nadenken over deze periode dan vind ik het al heel vreemd. Tijden waarin je elkaar een hand gaf, een knuffel of gewoon naast elkaar zat, die zijn nu even voorbij. Normaal gesproken zouden wij met dit mooie weer met de buurvrouwen buiten zitten. Samen aan de bakjes thee en dan de kids lekker aan het spelen. De ene keer delen we ijsjes, de andere keer een koekje of snoepje. Maar we leefden veel buiten, gezellig samen.
Het contact wat je nu hebt voelt wat kouder en killer aan door al die afstand.. Voor de kinderen moet dit helemaal gek zijn. Plots geen contact meer met schoolvriendjes, de juf zien we alleen op een schermpje en we zijn allemaal thuis maar kunnen niet op vakantie? Huh, dat is best gek.
Dus we proberen er maar het beste van te maken en doen leuke dingen. Zo denken we minder na over hoe gek het allemaal wel niet is en genieten we van een unieke periode. Zo uniek dat we dit nooit meer zullen vergeten en hopelijk ook nooit meer mee zullen maken!

Stay Safe allemaal en laat me weten wat jullie allemaal doen nu thuis, ik ben heel benieuwd naar de reacties!