Werk
Met een man die op alle werkdagen 8 uur moet maken, word het onderhand wel een enorm gepuzzel om het allemaal recht te breien. Zo begint hij vaak al om 03.00 of 04.00 zodat hij al wat uren achter de laptop erop heeft zitten voor ik naar mijn werk vertrek. Wij missen de vrijheid die wij hadden wat betreft werk enorm, omdat er nog steeds 0,0% oppas mogelijkheden zijn.
Omdat de opa’s en oma’s zo vaak oppassen hebben ze ook een goede band samen, dus de kinderen beginnen hun wel enorm te missen (en andersom natuurlijk ook).
We videobellen ons suf, net als heel Nederland waarschijnlijk. Hoe fijn is het dat we nu in deze moderne tijd leven waarin dit allemaal mogelijk is.
Vroeger hadden we papieren vliegtuigjes uit het raam moeten gooien o.i.d.?

Samen aan het werk..

Verlenging van de maatregelen
Er word bekend gemaakt dat de maatregelen tot de meivakantie zullen duren. De meivakantie waar wij al een tijdje naar uitkijken omdat wij met onze schoonvader en zijn vriendin naar Center Parcs zouden gaan. Een gezellige week vol zwemmen, veel tijd samen, uit eten en gewoon vrijheid blijheid.
Maar dit zal er niet inzitten en dat zinkt nu in.. We zijn enorm blij dat we onze vakantie naar Edinburgh wel hebben kunnen vieren, maar dit blijft toch wel enorm balen.. Ook de zomervakantie naar Italië zien we al lichtjes in duigen vallen. Maar we moeten niet al te ver vooruit lopen op de zaken natuurlijk…

Sporten
Joachim is tijdens zijn werk op zolder aan het sporten. We hebben er een klein hoekje waar hij zijn ding kan doen met een matje, een fitnessbank en de nodige gewichten. De kinderen vinden dit wel erg interessant en nemen steeds vaker een kijkje op zolder.
Ook stof ik de handschoenen van iedereen af en beginnen ze met hun eigen kickboks lessen thuis door papa. Dit is geweldig om te zien. Normaal gesproken werkt hij de hele dag en is, eerlijk gezegd, vrij weinig thuis. Dus om ze nu zoveel tijd samen door te zien brengen, dat is echt geweldig!! We beseffen dan ook enorm dat dit echt een unieke periode is en we er echt maar het beste van moeten maken.

Boodschappen
Ik heb een man die altijd al op hamster modus staat, dus wij hadden gelukkig nog een fijne voorraad staan. Gelukkig maar, want pas eind deze week beginnen de supermarkten hier weer wat voller te raken. De eerste online bestelling komt hier binnen, heel fijn, want ook online is de helft uitverkocht. Maar we worden steeds creatiever in onze recepten, dus dit komt helemaal goed.
Aangezien de kinderen en mijn man niet buiten komen, komen alle boodschappen die niet online gedaan kunnen worden op mij neer. Ook ik wil niet onnodig buiten zijn, want tsja dat is nu eenmaal nog steeds de boodschap, dus we houden het minimaal. Ik heb mijn lijstje bij de hand, mijn handschoentjes aan en neem de zelfscan. Zo kan alles direct in mijn tas en hoef ik niemand lastig te vallen met mijn boodschappen scannen. Ik zwaai naar de vaste medewerkers die bij de deur staan en houden op gepaste afstand een kort praatje. Ook hier is het sociaal contact wel even fijn. Wel merk ik dat er nog steeds mensen “gezellig” samen boodschappen doen, dus ik stap m’n auto weer in en rij richting huis.

Tussen het opruimen en lesgeven door, ook even tijd samen..

Verhuizen
Om de boel nog drukker te maken hebben we begin van het jaar besloten dat we willen gaan verhuizen. Het huis is met zn 5’en echt te klein. We hebben lang getwijfeld over verhuizen of verbouwen. Maar zijn nu toch overstag gegaan voor de verhuizing. Natuurlijk enorme geweldige timing, uche uche, maarja we hebben nu eenmaal de stap gezet dus gaan ervoor. We zijn veel bezig geweest met opruimen, want tsja we bewaren teveel en stel je voor dat je dit ooit nodig hebt. Aangezien we hier nu al 10 jaar wonen en bepaalde dozen gewoon rechtstreeks uit ons oude appartementje kwamen, hebben we echt een heleboel gewoon weggedaan. Wat was dat fijn! Meer ruimte, meer overzicht en het huis weer op orde.
Wel geeft dit voor de kinderen nog wat meer om over na te denken, want ze maken er nu meer van mee. Waar gaan we heen dan? Wanneer gaan we naar ons nieuwe huisje? Aangezien we ons huis eerst verkopen en dan iets nieuws kopen, valt hier nog weinig over te zeggen..
Wie weet hebben we hier snel nieuws over! Dat zou toch fantastisch zijn 😊😊