Regelmatig komen hier de knutsel bakken tevoorschijn. Bakken vol troep, echt van alles en nog wat zit erin. Ik probeer deze regelmatig op te ruimen, maar dit is echt een oneindige taak.

Normaal gesproken moet ik zelf iets verzinnen voor mijn zoontje Bentley, want uit zichzelf is hij meer van het bouwen en spelen dan van het knutselen. Macy daarentegen heeft oneindige fantasie hierin en kan van de simpelste dingen hele tasjes en huizen maken waar ze mijn hulp niet eens bij nodig heeft. Wel vind ze het erg leuk om te pinteresten naar nieuwe ideetjes, dus dat doen we dan ook regelmatig.

Groene blokjes bij elkaar.. Wat gaat dit worden?

Kleuren of knutselen
Voor school staat er bij Bentley elke week nu op de weekkaart voor thuis, dat hij een filmpje of foto moet sturen naar de juffen. Ook stond er knutselen/ kleuren bij. Ik gaf hem de keuze tussen knutselen en kleuren en hij koos voor knutselen.

Er kwam glimmend papier voorbij en hij begon in het wilde weg te knippen. Ik keek expres niet, want normaal gesproken roept hij dan direct mij om hulp. En ik was erg benieuwd wat hij er uit zichzelf van zou maken..

Armen, poten en wenkbrauwen
Ik hoorde hem even later hele verhalen zachtjes vertellen over wat hij aan het doen was. Er werden armen geknipt, poten en ook wenkbrauwen. Maar wat het nu eigenlijk aan het maken was werd mij nog niet duidelijk

Wiebeloogjes
Aan de andere kant van de tafel zat zijn zus ook creatief te zijn en maakte paaseitjes voor onze paaskrans. Een ideetje van pinterest!
Ze was wiebeloogjes aan het plakken, dus ik zag hem ook druk zoeken naar de wiebeloogjes. De geknipte oogjes die hij al had gefabriceerd werden weggelegd en de wiebeloogjes waren toch een stuk beter. Ik begon me af te vragen welk dier wenkbrauwen heeft?

OLIFANT

De olifant vlog
Ik kan er enorm van genieten hoe ze dan helemaal opgaan in hun knutsel en wat ze er allemaal in zien. Soms is het direct zichtbaar en sommige werkjes hebben, sorry schatjes, iets meer uitleg nodig.
Deze was toch wel direct zichtbaar toen hij het meesterwerk aan mij onthulde! Met zijn trotse glimmende oogjes liet hij weten hoe hij dit allemaal gedaan had. Direct kwam de vraag of ik zijn prachtige olifant niet op de foto wilde zetten. Dus dat deed ik natuurlijk direct.
Maar omdat hij van de juf al een aantal knutsel vlogs had gezien, wilde hij er ook 1 maken voor de juf. Zo gezegd, zo gedaan. Ik zette de camera op filmen en hij begon heerlijk te kletsen..
“Hoiii!! Ik ben Bentley en ik heb een olifant gemaakt. Kijk, je maakt eerst zijn lijf. Dan doe je de benen erop, dan de slurf, dan de staart, de wenkbrauwen en ook de oogjes. En dan, dan heb je een olifant! Doeeiiii” De filmpjes werden samen verstuurd naar de juf en hij mocht ook nog op de facebookgroep van de klas, zodat alle kindjes hem konden zien en na konden maken.

Op zulke momenten sta ik vaak even stil en bedenk me hoe groot hij ineens is! Hij heeft hele verhalen over de olifant en lijkt ineens zo wijs! Echt al een heel kereltje.. Een kereltje met een eigen olifant!

Love You Forever!