Elk kind heeft wel iets wat hij leuk vind en elk kind heeft wel een sport wat ze zouden willen doen.
Vandaag vertel ik over de sporten die onze kinderen al geprobeerd hebben.

Dansles

Vanaf 2,5 jaar kunnen de kindjes hier al bij dansles terecht voor peuterdans. Dus toen Macy 2,5 jaar werd heb ik haar direct opgegeven hiervoor. Dit bleek een goede keuze. Madame zwierde thuis rond in haar prinsessenjurkjes en tijdens de les leerde ze nieuwe dansjes die wij thuis natuurlijk ook mochten bekijken als zij haar show opvoerde. Bentley moest natuurlijk altijd mee om haar te brengen en te halen. Vaak bleven we voor de deur wachten met andere ouders. Bentley speelde dan met de andere broertjes en zusjes maar zo nu en dan dook hij de dansruimte in. Van de dansleraar mocht hij wel een meedoen want hij had het enorm naar zijn zin tijdens de lesjes. Hij deed tot mijn verbazing goed mee en luisterde perfect! (nouja, 90% van de tijd dan) Bentley stroomde dus al wat eerder in dan 2,5.
Beide hebben ze gedanst tot ze naar school gingen met 4 jaar. Macy heeft nog een klein jaartje doorgedanst in een ander groepje, maar dit werd zo’n populair groepje dat de les erg druk werd en ze het niet meer zo leuk vond. Iets wat ik ontzettend jammer vond maar na een aantal weken blijven proberen gaf ik maar toe en mocht ze van dansles af. Inmiddels had ze namelijk al iets anders gevonden wat haar interesse had gewekt.

Ook in de tuin oefent ze de technieken wel eens

Hockey

Hockey is vooral iets wat Joachim erg leuk leek voor Macy. Dus vanaf 3 jaar mocht ze op hockey en reden wij elke zaterdag naar Breda voor een lesje. We plakten er daarna een leuk dagje aan vast, aangezien we er familie hebben wonen en leuk kunnen shoppen.
Het hockeyen vond Macy ontzettend leuk en ze had er veel plezier in! Maar elke week naar Breda speciaal voor de hockey vond ik wat teveel van het goede.

Toen Macy 5 jaar werd kreeg zij van school een boekje; Sjors Sportief. Hier staan allerlei sporten in die je in de buurt kan proberen en hier stond ook hockey in, maar dan iets dichterbij. Macy bekeek eens haar oude fotoboekje en zag zichzelf met haar oude hockey stick en we besloten een kijkje te nemen hier in de buurt.
Het was direct goed, ze vond het leuk om te doen en ze had een leuk clubje. Dus na een aantal proeflessen schreven we haar in en ook Bentley wilde na een paar maanden meedoen. Toen Macy doorging naar een hoger groepje vond hij het niet meer zo leuk zonder haar, dus hebben we hem weer van hockey afgehaald en zijn we op zoek gegaan naar iets nieuws voor hem.

Krav Maga

Omdat Macy ontzettend zacht van aard is en dit steeds duidelijk werd, wilden we haar ook kennis laten maken met een zelfverdedigingssport. Dit werd Krav Maga, ook uit het sjors sportief boekje 😊 .
Toen ik de zaal binnenstapte was het vrij druk met kindjes en ik vroeg me al direct af hoe ze dat allemaal onder controle konden houden. Maar Macy was na een lesje dolenthousiast dus ik liet het maar even zo. Omdat we er niet bij mochten blijven, vond Macy het leuk om elke week na de les alle oefeningen aan ons te laten zien die ze deden. Ze leerden er veel goede afweer technieken en ik werd er wat geruster op. Ze had het naar haar zin en we zagen resultaten in het opkomen voor zichzelf. De reden waarom we haar er dus opgezet hadden.
Tot ik na een aantal maanden een rode vlek in haar nek zag.  Ik vroeg haar wat dit was, haar antwoord verbaasde me enorm. Een kindje had haar namelijk in een klem gehouden, maar dit was iets te strak en de leraar was niet in de buurt om te controleren en op tijd los te laten.
Ik kan je eerlijk vertellen, ik was ontzettend kwaad toen ik dit hoorde en mijn man ontplofte bijna. We hebben direct contact gezocht met de trainers en ze is er vrij snel afgegaan, wat ze natuurlijk snapten. Ja, ik wilde dat ze wat harder werd, maar niet op deze manier. Dus maar op zoek naar iets anders.

Kickboksen

Ook vanuit het Sjors Sportief boekje vonden we de kickboks lessen. Vanaf 4,5 jaar ongeveer mogen kindjes zich hier aanmelden en meedoen. Dit leek ons een beter alternatief. Na een aantal lesjes, waar ik goed kon meekijken en er een goed overzicht was over de kindjes hebben we haar aangemeld.
Ook Bentley vond dit fantastisch dus zodra de trainer het goedkeurde mocht ook hij meedoen. Tijdens de les heerst er een gezellige sfeer onder de ouders bij het wachten, ik voelde me direct opgelucht, ja dit was oke. Dat slechte onderbuikgevoel wat ik had bij Krav Maga had ik hier totaal niet, toch wel belangrijk om daarnaar te blijven luisteren merkte ik.
Ook Joachim vond het kickboksen wel leuk en meldde zich aan voor wat lessen, dus inmiddels kickboksen ze alle 3 😊

Zwemles

Zwemmen is ontzettend belangrijk, dus met 4,5 jaar hebben we ze op zwemles gezet. Macy heeft inmiddels haar A diploma en gaat binnenkort op voor haar B. Tussendoor kreeg zij buisjes en mochten we een hele periode niet zwemmen. Ik ben blij dat nu na de sluiting vanwege Corona ze het allemaal weer goed oppakt en weer plezier heeft. Ook Bentley doet ontzettend goed zijn best en mag binnenkort door naar het volgende badje. Het voelt toch veiliger als ze op zwemles zitten en je weet dat ze zichzelf kunnen redden in het water. Dus van ons krijgen ze sowieso ABC en als ze dan nog verder willen met zwemles, dan mag dat zeker. Maar dat zien we tegen die tijd wel

Huidige situatie

Nu vraag je je misschien af, al die sporten, welke doen ze er nu nog en hoe dan?
Macy heeft Hockey, Kickboksen en zwemles; ma-wo-vr dus dit is goed verdeeld over de week. Tussen hockey en kickboksen kon ze namelijk echt niet kiezen dus ze mocht het beide blijven doen.
Bentley heeft kickboksen en zwemles. Hij heeft het er wel over dat hij ook weer op hockey wil. Maar dat zien we volgend jaar wel weer.. Want ik weet zeker dat ze niet in hetzelfde groepje samen zitten en ben benieuwd hoe hij dat dan gaat vinden.

Wat doen jullie kindjes voor sporten? Hebben jullie ook van alles geprobeerd of had je meteen de juiste sport te pakken? Ik ben benieuwd, laat je een reactie voor me achter?