geld besparen kan iedereen

Toen wij ons nieuwbouwhuis kochten zat daar natuurlijk ook een nieuwe hypotheek aan vast. Een groter huis betekent automatisch vaak ook een hogere hypotheek, zo ook in ons geval. Omdat we toch al van alles aan het uitpluizen waren over onze uitgaven, hebben we maar doorgezet en alles onder de loep genomen. Ik neem je mee in ons avontuur door onze besparingen lijst en laat je zien waar ook jij eventueel op zou kunnen besparen. Geld besparen kan iedereen met deze tips.

Vaste lasten

Vaste lasten komen elke maand weer terug en zijn onveranderlijk. Dit is natuurlijk niet helemaal waar. Ja ze komen terug, maar je kunt daadwerkelijk veranderingen aanbrengen in je vaste lasten. Je moet er alleen de tijd voor nemen om dit uit te zoeken. Alle euro’s die je uitspaart, die hou je toch weer lekker in je zak. En, dit geldt vaak voor een heel jaar! Dus als je het zo bekijkt is het een ideale investering in je eigen portemonnee. Met een nieuwbouwhuis zijn er toch genoeg zaken waar ons uitgespaarde geld weer snel naar toe zal verdwijnen.

geld besparen kan iedereen

Verzekeringen

Iedereen heeft ze nodig, verzekeringen. Je komt er dan ook niet onderuit. Voor jezelf, je auto, je huis en overal zit natuurlijk een prijskaartje aan. Maar elk jaar heb je de mogelijkheid om hier opnieuw naar te kijken en eventueel over te stappen naar een andere maatschappij. Je verzekering vergelijken kan je namelijk veel geld besparen.
Zo pluizen wij elk jaar uit welke zorgverzekeringen we nodig hebben, zo konden we het ene jaar rekening houden met een zwangerschap en nu juist weer met een eventuele beugel voor onze kinderen. Tussen de maatschappijen zit echt verschil, je moet het alleen wel opzoeken. Je kunt hiervoor zelf een schema maken, maar ook gebruik maken van een vergelijkingswebsite. Dat scheelt je weer tijd en moeite.
Elk jaar kun je dit tot 31 december regelen.

Woonverzekeringen

Ook voor je huis heb je de nodige verzekeringen. Zo heb je de opstal- en inboedelverzekeringen voor een koophuis. Natuurlijk konden wij deze direct meenemen naar ons nieuwe koophuis, maar toch kozen wij ervoor om dit weer opnieuw uit te zoeken. Intussen is er weer van alles veranderd namelijk en wellicht liggen onze behoeftes toch ook weer anders. Zo hebben we nieuwe aankopen gedaan waardoor de inboedel waarde dit jaar hoger ligt en dus ook het te verzekeren bedrag. Je woonverzekering vergelijken is dus zeker de moeite waard, niet alleen voor de prijs maar ook voor de juiste dekking.

Abonnementen

Toch ook maar weer een blik werpen op al onze abonnementen. Zo hadden we er toch weer aardig wat verzameld. Zeker na de eerste lockdown zaten alle streamingdiensten weer onder de knoppen van onze televisie. Maar of we deze ook echt allemaal gebruikt hebben? Nee, dat niet. Zo nu en dan eens een serie of een film, maar zeker niet van alle diensten. Dus ook hier hebben we een goede opruiming gedaan.

Energieleverancier

Dit is meer iets wat mijn man doet, want zelf ben ik er niet al te goed in, onderhandelen. Met name bij de energieleverancier doet hij dit dus. Zo zijn we vrij lang bij dezelfde energieleverancier blijven plakken omdat we er continu korting konden scoren. Elk jaar weer speelde hij de kaart dat we al zo lang klant waren en wat daar dan tegenover kon staan. Natuurlijk kun je dit bij veel andere maatschappijen ook proberen, maar de energiemaatschappij is een partij waar dit dus tot nu toe altijd bij ons heeft gewerkt!

Geld besparen kan iedereen, ik hoop dat het jou ook helpt met deze tips! Heb jij nog aanvullende tips, laat het dan vooral weten in de reacties.