Een aantal jaar geleden, toen Macy nog aan de fruithapjes zat, kwam ik eens herbruikbare knijpzakjes tegen. Deze gebruikte ik vaak, voor duurzame fruithapjes. Ik zette ze voor de schoonmaak in de vaatwasser en na een tijdje ging de sluiting niet meer goed dicht en waren de zakjes niet goed bruikbaar meer. Hierna heb ik eigenlijk nooit meer een ander merk gezocht.


Nom Nom

Onverwachts kwam ik het merk Nom Nom tegen. Ik deed mee aan een winactie en won dit product een paar maanden terug. Het lag in de kast en van de week zag ik het liggen en dacht, hej dat is eigenlijk best handig! Harvey is namelijk echt dol op knijpzakjes. Hij staat dagelijks bij de voorraad kast die dingen eruit te trekken namelijk. Ik neem ze graag mee voor tussendoor, gemakkelijk als hij zelf even zijn fruitje kan eten of ja, kan drinken.En het maken van duurzame fruithapjes is natuurlijk fantastisch voor het milieu.

Herbruikbaar knijpzakjes

Herbruikbaar hoor ik je denken, hoe werkt dat dan? Nou eigenlijk vrij simpel.

De zijkant van het zakje gaat open, ideaal, want zo heb je een grotere opening dan bij andere zakjes waarbij de opening namelijk aan de onderkant zit.

Maar even een stapje terug, dus die zijkant kan open. Zorg dat de dop erop zit en je kunt hem direct vullen. Let wel op dat je wat ruimte overlaat om hem goed dicht te kunnen maken zonder morsen.

Zodra het zakje goed dicht zit kun je hem meenemen, gebruiken of nog even in de koeling bewaren en zelfs invriezen voor gebruik op langer termijn.

Uiterlijk

Zoals je kunt zien zijn het hele gezellige zakjes. Vrolijke kleuren en tekeningen. Ook is er efficient gebruik gemaakt van de ruimte. Je kunt op de achterkant namelijk invullen van wie het zakje is, wat erin zit en of het gekoeld of verwarmd moet worden. Heel fijn als deze mee gaat naar het kinderdagverblijf of in de vriezer ligt.

Waarmee vul je het zakje?

Simpel, je kunt er eigenlijk alles wel in doen. Fruit, groente, een mix ervan maar zelfs zaden kunnen erin. Zelf testte ik hem met een combinatie van aardbei en meloen. Heerlijk luchtig en lekker zomers.
De opening is groot genoeg, dus je zou er zelfs een yoghurt smoothie in kunnen maken met wat zaden o.i.d.
Ook voor warme maaltijden is dit knijpzakje geschikt. Let alleen wel op dat je het dan verwarmd au bain-marie, in de magnetron mogen ze helaas niet.

Makkelijk schoon te maken

Omdat de zijkant opengaat en je dus echt wel een flinke ruimte hebt, kun je heel goed bij alle randjes om het goed schoon te maken. Ook de dop spoel je makkelijk af. Ik laat hem daarna aan de lucht drogen en daarna is hij direct weer klaar voor gebruik. Hoe simpel wil je het hebben?

Alleen voor baby’s

Nee zeker niet, ik ga deze ook gebruikten voor mijn oudste kids. Die genieten net zo fijn van smoothies en op deze manier kunnen zij dit ook meenemen op dagjes weg, buiten spelen en zelfs mee naar school. Ideaal toch?

Goed voor het milieu en voor jezelf

Een hele fijne om te weten is dat dit product weekmaker vrij is, dus dit bevat geen BPA/ Phthalate en PCV. Daarnaast kun je de zakjes minimaal 40 keer gebruiken, dit word gegarandeerd, dus dit betekend stukken minder afval. Ook kun je zelf bepalen wat je gebruikt aan ingrediënten, dus zal er veel minder rotzooi inzitten dan zakjes die je misschien kant en klaar zou kopen.

Aanrader

De zakjes zijn zeker een grote aanrader. Het is gemakkelijk in gebruik, makkelijk schoon te maken, goedkoper en milieuvriendelijker. Wat wil je nog meer? Ik vind dit een fantastische momhack! Waar je ze kunt vinden? Ze zijn o.a. hier te koop.