Even uit eten, het was altijd zo vanzelf sprekend. Tot de lockdown er kwam en het plotseling niet meer mogelijk was…

Iets te vieren

Voor verjaardagen gaan wij vaak uit eten, aangezien hier beide jongens jarig waren hebben we dus eigenlijk 2 etentjes gemist. Daarnaast was er ook wel de mijlpaal van het starten van mijn eigen blog.
Ook dit was een moment wat ik graag had willen vieren met een gezellig etentje. Gelukkig waren er genoeg manieren om eten af te halen, of gewoon uitgebreid zelf koken. Maar toch is het anders.


We mogen weer

Maar dan eindelijk, afgelopen weekend was het zover, dit hebben jullie waarschijnlijk ook wel gezien op mijn social media. De restaurants waren al open vanaf 1 juni, toch wilden we het toch eerst even aankijken. Toch gek, dat zoiets als uit eten plots spannend is? Waar je normaal gewoon een restaurantje binnenloopt of op het terras gaat zitten gewoon omdat je er zin in hebt of je er toevallig in de buurt bent. Nu moest je reserveren en is het spannend. Want wat moet je verwachten? Is het nog wel leuk, is het wel gezellig of juist afstandelijk en kil. Omdat je niet weet wat je moet verwachten is het toch raar..

Waar ga je dan heen?

Omdat we eigenlijk van alles wel wilden eten, viel onze keuze op ’t Zusje. Hier kun je echt van alles eten, ook voor de kinderen is de keuze reuze, dus we waren er al snel over uit. Al moet ik zeggen dat er iemand erg aan het pushen was richting een sushi restaurant (lees: MACY) dus dat staat op nog op de planning hebben we haar beloofd.

DE dag

Omdat we het wat spannend vonden binnen dachten we slim op het terras te reserveren. Maar helaas werden we op de dag zelf opgebeld dat het terras i.v.m. de weersvoorspellingen niet open zou gaan en onze reservering geannuleerd werd.
Je kunt je voorstellen dat de kinderen, die ik heel handig in de ochtend al had lekker gemaakt, in tranen waren.  Omdat we al direct bij opening gereserveerd hadden was het erg zuur, we keken er immers al 3 weken naar uit.
Direct belden we dus naar de reserveringslijn en dacht de dame aan de andere kant van de telefoon gelukkig fantastisch met ons mee. Ze vond een nieuw plekje, ’t Zusje in Rotterdam. Een locatie waar we nog niet waren geweest maar we hadden er goede zin in. Zo fijn dat ons avondje gered werd!
Eenmaal aangekomen bleek hier het terras wel open, maar namen we toch plaats binnen.
Het was er erg ruim opgezet en het voelde goed.

Aankomst

Bij aankomst mochten we onze handen desinfecteren en volgden we de uitgestippelde route.
We hadden een ruime tafel en er was voldoende afstand tot andere tafeltjes. Ook het personeel deed hun best om afstand te houden waar mogelijk en ze waren enorm vriendelijk. Al onze zorgen waren dus al snel voorbij, het was echt een gewedige avond.


Solo

Ik denk dat we ongeveer het eerste uur de enige mensen waren in het restaurant. Natuurlijk hadden we ook vroeg gereserveerd, om half 6. Zo weet ik zeker dat het niet direct een groot drama word met kinderen die moe zijn of het niet meer leuk vinden. Bij ’t Zusje mag je namelijk gewoon de hele avond blijven zitten, er zit geen tijdslimiet op. Dus het plan was om gewoon te blijven zitten tot de kinderen het niet meer leuk vonden, of tot we klaar waren met eten. Dit viel niet tegen, rond 21.00 zaten we in de auto naar huis. Met 3 blije kindjes die het de hele avond hebben volgehouden. Met dank aan de telefoons die ze bijhadden om een filmpje op te kijken tussendoor.

Eten

Oh het eten. Heerlijk! Hoe fijn om weer gewoon even aan tafel te zitten en bediend te worden, zonder dat jij degene bent die de boodschappen gedaan heeft, het klaargemaakt heeft, opgediend heb en weet dat je het daarna ook nog allemaal mag opruimen en afwassen. Echt geweldig dit.
Ik genoot van alle gerechtjes en kon bijna niet kiezen! Vooral de toetjes, hmm wat waren die lekker!

Kidsproof

’t Zusje is zeker een aanrader. Vooral met kindjes. Ze hebben een speciale kinderkaart, maar de kinderen mogen ook van de gewone kaart bestellen. Dus er zit altijd wel iets bij wat ze lusten.
De porties zijn klein, dus je zit niet met een vol bord opgescheept wat ze toch niet zo heel erg lekker vinden. Je kunt steeds 2 gerechten bestellen per ronde, dus ze kunnen gewoon van alles uitproberen. Ook voor jezelf fijn, want maak je een verkeerde keuze dan is dat niet heel erg. Vind je iets erg lekker? Dan bestel je het gewoon nog een keer 😊

Zijn jullie al uit eten geweest na de lockdown? Wat zijn jullie favoriete restaurantjes, hebben jullie nog tips voor kidsproof restaurantjes?