Zo.. We kunnen er niet langer omheen.. Na 11 weken thuisgezeten te hebben is het dan echt die dag, de dag dat ook onze kinderen weer terug naar school gaan. Ik moet zeggen dat ik het enorm spannend vind en niet zo goed weet wat ik moet verwachten. Maar, wat ik wel weet is dat de kindjes de school, de juffen, de kindjes en zelfs de werkjes enorm hebben gemist.

Dit restantje werk van Macy mag in de tas mee naar school..

Waarom nu wel?

Wat er nu veranderd is? Tsja, de cijfers zijn stabiel, er is nog geen 2e piek inmiddels. We hebben de 2 weken dat de school open is afgewacht en in de 3e week dat de school open was, waren er geen nieuwe besmettingen o.i.d. bekend. Dus nu durven we het aan, groot woord want ik vind het eigenlijk nog steedsonwijs spannend. Maarja we kunnen ze niet eeuwig thuis houden en moeten er maar gewoon doorheen en vertrouwen hebben dat we de juiste keuzes maken zo, net als ieder ander. Het leven gaat door, de maatschappij moet door en wij moeten hierin gewoon mee. Natuurlijk houden we ons nog steeds aan de geldende regels, zoeken we de drukte niet op, maar verder gaan we stap voor stap weer gewoon ons oude leventje oppakken en daar hoort dit ook gewoon bij.

1st Day of School

Elk jaar maken we een “1st Day of School” foto, vind ik zelf enorm leuk voor de fotoalbums. Dit jaar hadden we die dus al gemaakt.. Maar ergens voel ik er wel wat voor om een nieuwe foto te maken, want dit is natuurlijk ook wel een bijzondere 1e dag weer.
Dus ik denk dat ik nog wel even ga knutselen hier, gewoon simpel maar wel iets om dit moment vast te leggen! 😊
Ze lopen trouwens altijd hand in hand richting school, dat beeld is zo schattig! Ik kijk daar wel weer naar uit, zo’n vertrouwd gevoel.

Vandaag gelukkig geen regen op de planning

Schooltijd

Dan vraag je je misschien af hoelang gaan de kinderen naar school? Nou, niet echt lang kan ik je zeggen. Ze kunnen zo langzaam aan wel wennen aan het weer naar school gaan, al ben ik er zelf niet echt blij mee. Het is een vrij korte periode natuurlijk en ik ben benieuwd wat ze op school in die tijd allemaal  kunnen doen. Een volle dag had me wat beter geleken, maar hej ik mag niet klagen want ik mag mijn baan als juf nu bij deze opzeggen en weer overdragen aan de experts! Ook wel fijn hoor.
Ik neem bij deze dus officieel ontslag!
En om op de schooltijd terug te komen; vandaag mag ik ze om 08.45 brengen en om 11.30 halen. Woensdag zullen ze 1,5 uur gaan en op donderdag zitten ze in de middag groep, deze is van 12.30-15.15.

Vriendjes weer zien

De eerste opmerking was natuurlijk; Yesss ik ga al mijn vriendjes weer zien! Maar natuurlijk is het deze week nog halve klasjes dus zullen ze nog niet alle vriendjes zien. Dat is wel een beetje jammer, maar vanaf volgende week zijn de klasjes overal weer compleet en kunnen ze de laatste weken van dit schooljaar dus nog wel samen doorbrengen. Ontzettend fijn dat ze dit nog  gezamenlijk zo kunnen afsluiten. Ik was er zo bang voor dat ze pas na de grote vakantie weer naar school zouden gaan, dus dit is echt onwijs positief!

Succes

Oke, daar gaan we dan.. Ik ga richting school en ik ga ze brengen. Met hun bakje fruit en hun beker water, want dat is wat ze vandaag meekrijgen. Geen gevuld trommeltje, niks lekkers, want we lunchen gewoon thuis. Oma past helaas niet op. Mama werkt vanmorgen niet. Echt alles is vandaag anders.
Tot de poort mag ik meelopen en niet verder, een dikke kus en knuffel en vanaf dan alleen maar zwaaien.
Niet meelopen naar de klas, niet kijken naar de werkjes waar ze zo trots op zijn en niet naar hun plekje die ze vandaag uitkiezen om te zitten. Waarschijnlijk loopt deze emo moeder dan met traantjes in haar ogen weer terug naar de auto. Want hoewel ik er enorm naar heb uitgekeken, vind ik het echt een hele spannende dag!

Liefde voor het zwaaien bij het raam, hopelijk vandaag ook!